Aquest diumenge, 16 de febrer, l'Orfeó Català actuarà al Grande Auditório Gulbenkian de Lisboa, sota la direcció de Josep Vila i Casañas. El programa inclourà en la primera part una selecció de música sacra i tradicional d'autors catalans i en la segona el Requiem de Fauré en la versió per a cor i orgue. El mateix dia, el Cor de Cambra del Palau ho farà a l'Auditorio Nacional de Madrid al costat de Les Musiciens du Louvre, sota la direcció de Mark Minkowski, per interpretar una versió concertant d'Orfeo ed Euridice de Christoph Willibald Gluck en l'any del 300 aniversari del naixement del compositor.

Es tracta de dues cites molt significatives, ja que l'actuació de l'Orfeó, amb totes les localitats exhaurides, té lloc l'endemà de la inauguració d'aquest flamant auditori de Lisboa, després d'un període de condicionament. La formació estarà acompanyada en aquesta sortida internacional per la soprano María Espada, el baríton Dietrich Henschel i l'organista Mercè Sanchis. D'altra banda, l'actuació del Cor de Cambra amb Bejun Mehta, Chiara Skerath i Ana Quintans com a solistes suposa l'inici d'una col·laboració amb Minkowski per dur aquesta producció els dies 20 i 21 de març al Festival de Grenoble en versió representada; després, novament en versió de concert, el 31 de maig al Festival Ré Majeur a l'Île de Ré, i finalment, el 31 d'agost i l'1 de setembre al Festival de Bremen en versió escenificada.

Aquests concerts mostren l'esforç d'internacionalització del Palau de la Música Catalana i dels seus cors. Una tasca que es reforça a partir d'aliances establertes arran de la incorporació del Palau a l'European Concert Hall Organisation (ECHO), la xarxa dels principals auditoris europeus. En aquesta línia de treball, el mes de juny passat l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau van debutar a la Konzerthaus de Viena per interpretar els Gurrelieder de Schönberg amb la Wiener Symphoniker sota la direcció de Kent Nagano.

També en l'àmbit de la internacionalització cal destacar els compromisos de les formacions corals pròpies amb intèrprets i formacions de reconegut prestigi mundial en concerts al Palau de la Música Catalana. En aquest sentit, el mes d'abril l'Orfeó i el Cor de Cambra actuaran al costat de la Royal Philharmonia Orchestra dirigida per Charles Dutoit (4 d'abril) en el marc de Palau 100, en un concert que es repetirà l'endemà a l'Auditorio Nacional de Madrid corresponent al cicle Ibermúsica. Mentre que el dia 28 d'abril, i també a Palau 100, l'Orfeó actuarà amb la Freiburger Barockorchester sota la direcció de Pablo Heras-Casado.

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau actuen a Lisboa i a Madrid respectivament el proper diumenge