El proper dissabte, 1 de novembre, a les 19 h, l’Orfeó Català oferirà un concert al Palais Auersperg de Viena. En el concert, que s’emmarca en els actes del Tricentenari, la formació, dirigida pel seu titular, Josep Vila i Casañas, i amb l’acompanyament al piano de Mercè Sanchis, interpretarà un programa centrat en música catalana. El concert coincideix amb l’exposició “Gaudí, una arquitectura d’anticipació”a l’Architekturzentrum de Viena, també amb motiu del Tricentenari i organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), que es clourà l’endemà del concert.

L’actuació, que té caràcter gratuït i és oberta a tota la ciutadania, inclou una primera part de música religiosa, amb obres de Josep Reig, Ferran Sors i Pau Casals. En la segona part, centrada ja en música tradicional i d’inspiració poètica catalana, s’oferirà Quatre cançons d’Eduard Toldrà, L’emigrant d’Amadeu Vives, L’hereu Riera y Els ametllers florits d’Agusti Borgunyó.

Sens dubte, és un concert molt especial per al cor, que torna a la capital austríaca després de les actuacions que va oferir el juny de 2013 a la Konzerthaus de Viena, en què va interpretar els Gurrelieder d’Arnold Schönberg al costat del Cor de Cambra del Palau, la Wiener Singakademie i la Wiener Symphoniker, amb motiu de la commemoració del centenari de l’estrena d’aquesta obra monumental a la ciutat de Viena el 1913.

L’Orfeó Català actuarà a Viena el proper 1 de novembre en el marc dels actes del Tricentenari