Aquest cap de setmana la localitat de Collbató rebrà les despulles d’Amadeu Vives (Collbató, 1871-Madrid, 1932), fill il·lustre de la localitat, que fins ara reposaven al cementiri de Montjuïc. Amb motiu d’aquest esdeveniment, l’Ajuntament de Collbató ha organitzat tot un seguit d’actes per reconèixer la figura del gran músic català. L’homenatge començarà dissabte amb un concert de l’Orfeó Català a l’església de Sant Corneli i al cementiri de Collbató, respectivament. El cor retrà així homenatge a qui va ser un dels fundadors de l’Orfeó Català, al costat de Lluís Millet, l’any 1891.

Els actes de reconeixement continuaran el mateix dissabte, a les 19 h, amb la inauguració de l’exposició “Instants d’història per descobrir Amadeu Vives” al Casal de Cultura de la localitat, una mostra que inclou reproduccions de documents que custodia el Centre de Documentació de l’Orfeó Català, com la partitura original de L’emigrant o els esborranys de Doña Francisquita o Bohemios; igualment, tindrà lloc la representació de l’opereta Bohemios en versió teatral i per a piano al Casinet, a les 21 h, obra que tornarà a  escena l’endemà, 21 de setembre.

Vives és un dels compositors més rellevants del país, amb obres tan celebrades com l’esmentada Doña Francisquita o cançons com L’emigrant o La balanguera compostes per a l’Orfeó Català i que el cor interpretarà dissabte. Els actes de reconeixement al músic català compten també amb el suport de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), una altra de les entitats que el mestre collbatoní va ajudar a fundar.

L’Orfeó Català actua en l’acte d’homenatge a Amadeu Vives aquest dissabte a Collbató