El proper dissabte, 18 d’octubre, a les 21 h, l’Orfeó Català oferirà un concert al Teatre Principal d’Arenys de Mar amb un programa centrat en música religiosa i tradicional catalana. El concert, en què també participarà el Cor l’Aixa d’Arenys de Mar, s’emmarca en el Projecte Xarxa Coral, impulsat per l’Orfeó, que cerca establirrelacions i sinergies amb altres cors de Catalunya, fer visible el repertori de l’Orfeó Català, a més d’obrir l’escenari del Palau de la Música Catalana a les agrupacions corals del país.

En el context de la mateixa iniciativa, l’Orfeó Català actuarà el dia 15 de novembre a l’Auditori de Girona al costat de la Capella Polifònica de Girona amb el mateix programa que oferirà a Arenys de Mar. El colofó d’aquests intercanvis, que tenen com a finalitat crear vincles i relacions pròximes i enriquidores entre les formacions del país, serà el dia 16 de novembre, en què el Cor l’Aixa i la Polifònica de Girona seran convidats per l’Orfeó Català a oferir un concert de música per a cor a cappella i amb acompanyament de piano al Palau de la Música Catalana.

Xarxa Coral es va iniciar el 2013 amb la Coral Nit de Juny de Palafrugell i la Coral Polifònica de Vilafranca, amb concerts de l’Orfeó a les poblacions respectives d’aquestes formacions i un concert conjunt al Palau el 17 de març. A primers del 2014 el projecte es va repetir amb la Coral Verge del Camí de Cambrils i la Coral Ginesta de Cervera, que van compartir escenari amb l’Orfeó a les localitats respectives i novament en un concert de cloenda conjunt a l’escenari del Palau Català el 9 de febrer passat. L’èxit d’aquests intercanvis es fa palès en la bona acollida del públic que omple els auditoris.

L’Orfeó Català actua a Arenys de Mar dissabte vinent en el primer dels concerts del projecte Xarxa Coral