El proper dijous, 26 de febrer (Petit Palau, 20.00 h), la violinista Sara Cubarsi (guanyadora del Premi El Primer Palau 2013) al costat de l’ONCA protagonitzaran l’estrena a l’Estat espanyol del Concert per a violí núm. 2, “The American Four Seasons”, del compositor americà Philip Glass. L’orquestra, dirigida pel seu concertino Gerard Claret, oferirà també l’Adagio per a cordes op. 11 de Samuel Barber i La ciutat dels àngels de Bernat Vivancos, compositor convidat del Palau de la Música aquesta temporada.

El Concert The American Four Seasons de Philip Glass, pare del minimalisme, va ser un encàrrec del violinista Robert McDuffie, que va demanar al compositor un concert com a contrapunt per interpretar amb Les quatre estacions de Vivaldi. Glass es va avenir a crear una obra en quatre moviments, però no va voler atribuir a cada un una estació de l’any. En comptes de les habituals cadències d’un concert, el compositor escriu per al violí passatges en solitari que precedeixen cada un dels quatre moviments. Des de la seva estrena la tardor de 2009, és una obra interpretada habitualment.

Per la seva banda, l’Adagio per a cordes op. 11 de Barber, sovint emprat en bandes sonores i anuncis, va néixer el 1936 com a moviment lent del Quartet per a cordes opus 11. L’èxit immediat, però, va fer que Barber l’orquestrés i el convertís en un moviment musical individual que la Filharmònica de Nova York va estrenar sota la direcció d’Arturo Toscanini el 1938. Finalment, La ciutat dels àngels de Bernat Vivancos, composta el 2001, és una de les primeres partitures en les quals experimenta amb les estructures de timbre, el treball harmònic del so i la modalitat que caracteritzen el seu estil. La seva recerca d’una dimensió acústica nova va néixer de la seva trobada amb el compositor noruec Lasse Thoresen la temporada 2000-01.

La temporada ONCA al Palau és organitzada conjuntament per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació ONCA, patrocinada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. 

L’ONCA i la violinista Sara Cubarsi ofereixen l’estrena a l’Estat espanyol d’una obra de Philip Glass al Petit Palau aquest dijous