Interpretaran la primera audició a l'Estat d'un fragment de l'òpera-oratori Sky Disc de Ramon Humet

Demà dijous, 20 de març, a les 20 h, tindrà lloc al Petit Palau el segon concert del cicle ONCA al Palau, amb un programa centrat en els compositors catalans Lluís Benejam, Salvador Brotons, Ramon Humet, compositor convidat de la temporada del Palau, i Albert Guinovart.

Guiada pel seu concertino director, Gerard Claret, l'ONCA començarà el concert amb la interpretació del Concerto Grosso de Lluís Benejam per celebrar el centenari del naixement del compositor. Una peça en què s'aprecia el coneixement profund que té Benejam de l'escriptura per als instruments de corda.

Fent un salt de cinquanta anys de creació musical, la formació presentarà el Concert per a viola i cordes de Salvador Brotons, amb la participació del reconegut viola Cristian Ifrim. L'obra està dedicada a un dels instruments amb menys repertori solista, però que al mateix temps gaudeix d'una bellesa sonora ben peculiar.

Tot seguit, el Cor Jove de l'Orfeó Català acompanyarà l'orquestra, sota la direcció d'Esteve Nabona, titular del Cor, per interpretar la primera audició a l'Estat d'El conte de l'àvia, un fragment de l'òpera-oratori Sky Disc de Ramon Humet. El concert finalitzarà amb les dues formacions interpretant conegudes cançons tradicionals catalanes arranjades per Albert Guinovart, un dels compositors catalans actuals amb més trajectòria.

A les 19.15 h es farà un col·loqui amb tres dels compositors que presenten obres en aquest concert (Albert Guinovart, Salvador Brotons i Ramon Humet). L'acte també servirà també per presentar el portal d'internet , creat pel Gremi d'Editorials de Música de Catalunya amb la missió principal de promoure el repertori simfònic català.

L’ONCA i el Cor Jove de l’Orfeó Català ofereixen demà un concert centrat en compositors catalans