Participen en la iniciativa, que pretén acostar el cèlebre oratori de Händel als més petits, un total de 211 nens i nenes d'entre 6 i 18 anys d'entitats socials i escoles

  • L'Obra Social "la Caixa" í la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música presenten el concert participatiu i familiar “Cantem El Messies”, que amb aquesta arriba a la seva sisena edició consecutiva a Barcelona.
  • Per primera vegada, ambdues entitats sumen esforços per dur a terme aquesta iniciativa cultural i social que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la integració social d’infants i joves.
  • Hi participaran un total de 211 nens i nenes d'entre 6 i 18 anys de grups corals de vuit entitats socials i quatre escoles dels barris pròxims al Palau de la Música Catalana, que han treballat el darrer trimestre en el marc del Projecte Clavé XXI que impulsa l'Orfeó Català.
  • Interpretaran una selecció d'escenes de l'oratori composat per  Georg Friedrich Händel, juntament amb l'Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Jove de l'Orfeó Català, sota la batuta de Rubén Gimeno.
  • El concert, emmarcat dins del cicle Concerts Familiars al Palau, tindrà lloc el diumenge 13 de desembre de 2015 a les 12.30 hores.

 

Barcelona, 10 de desembre de 2015. El concert familiar “Cantem El Messies”, organitzat per l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ofereix l’oportunitat a infants i joves de gaudir d’alguns dels fragments més emblemàtics d’aquest cèlebre oratori.

Aquest concert comptarà amb la participació de 211 nens i nenes que formen part de Clavé XXI, el projecte social de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, que promou la pràctica coral entre infants i joves en situació de vulnerabilitat social. Pertanyen als cors de les entitats socials Associació Esquitx, Casal dels infants per l’acció social als Barris, Compartir, Cor Juvenil de Ciutat Vella, Cor Mitjans de Ciutat Vella, Cor NovAura, Fundació de l’Esperança de l’Obra Social "la Caixa" i Terral, així com dels cors de les escoles Sant Felip Neri, Sant Joan Baptista, La Salle Comtal i Sagrada Família.

Durant el primer trimestre del curs, a través d’assajos setmanals en els seus cors, els infants han preparat alguns fragments d'El Messies de Händel, que interpretaran en un entorn excepcional com és el Palau de la Música Catalana i al costat d'una orquestra del prestigi de l'Orquestra Simfònica Del Vallès. Dirigits per Rubén Gimeno, també hi prendran part el Cor Jove de l’Orfeó Català (que dirigeix Esteve Nabona) i els solistes Josep-Ramon Olivé i Soler (baríton), Elionor Martínez (soprano i cantaire del cor) i Àlex Viñals (contratenor i cantaire del cor).

El projecte pedagògic posa l'èmfasi en el procés preparatori del concert i l'aprenentatge dels fragments seleccionats per cantar el dia del concert. En aquest sentit, pren importància l'assaig general que tindrà lloc el dia abans en el mateix escenari del Palau i amb el Mestre Rubén Gimeno, l'Orquestra i tots els solistes. El pedagog i músic Juanjo Grande ha dissenyat l'assaig amb la voluntat que els nens i nenes gaudeixin de l'experiència d'assistir a un assaig orquestral, entendre com funciona una orquestra, els diferents instruments que la composen, etc.

El Messies, un projecte cultural i de transformació social de "la Caixa"

Per sisè any consecutiu, el projecte d'El Messies de l'Obra Social "la Caixa"  –en el que enguany participen més de 2.800 cantants aficionats en vuit concerts per tota la geografia espanyola- es completa amb l'organització del concert familiar en el què participen nens i nenes d'escoles i entitats socials dels barris del centre de Barcelona. El concert familiar ofereix la possibilitat de gaudir d'alguns dels fragments més emblemàtics d'aquest oratori i d'apropar als més joves a la música clàssica.

L'Obra Social "la Caixa" organitza aquest projecte en el marc del seu programa de concerts participatius, en el que, des de fa més de dues dècades, milers de persones han pogut gaudir de la interpretació conjunta d'El Messies, una de les obres més emblemàtiques i significatives del repertori de tots els temps.

"la Caixa" va ser pionera a Espanya en convertir la interpretació d'El Messies de Händel en una autèntica experiència col·lectiva que reunia cantants aficionats a la música coral juntament amb orquestres, solistes i directors de prestigi internacional.

El projecte Clavé XXI de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana impulsa des del 2011 el projecte Clavé XXI, una iniciativa social que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la integració social d’infants i joves. El projecte va néixer des del convenciment del gran poder de transformació personal i social de la pràctica coral i aquest curs està integrat per una trentena de formacions corals d’escoles de primària i entitats socials, que impliquen un total de 1.200 infants i joves.

L’Obra Social "la Caixa" i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música uneixen esforços en la celebració del concert familiar “Cantem El Messies”