El proper 15 de maig el Centre de Documentació de l’Orfeó Català inaugurarà l’exposició “Antoni Ros Marbà: 80 anys vivint la música”. Una mostra que tindrà lloc al Foyer del Palau i que es podrà visitar de manera gratuïta fins al 20 de juliol. L’exposició tanca els actes commemoratius Quatre vegades vint que el Palau de la Música Catalana ha dedicat amb motiu del 80è aniversari al mestre: director, compositor i figura de referència en la història recent de la música a Catalunya i artista vinculat des de fa dècades a l’escenari modernista.

Ros Marbà ha cedit recentment en dipòsit al CEDOC el seu fons documental, fet que ha permès enriquir els fons del Centre i aquesta exposició dedicada al mestre.

Dividits en set àmbits, es presenten més de 80 documents, entre fotografies –algunes de les quals són inèdites–, contractes artístics, correspondència, dedicatòries, programes de concerts o partitures originals que recorren la trajectòria professional de Ros Marbà. Des dels inicis professionals fins a l’actualitat, tot posant en relleu la intensa vida artística que ha protagonitzat al capdavant d’una gran quantitat d’orquestres a Europa, Amèrica o l’Àsia, i havent dirigit grans solistes de relleu nacional i internacional.

La mostra també posa l’èmfasi en el fort vincle que Ros Marbà ha mantingut sempre amb el Palau. De bon principi com a director de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, la qual va dirigir en dos períodes, i més endavant amb les seves actuacions al capdavant d’orquestres com la Netherlands Chamber Orchestrao la Filharmonía de Galícia, o ja actualment dirigint la formació Orquestra Simfònica Camera Musicae, entre d’altres.

Finalment, l’exposició destaca així mateix la singularitat del repertori que ha dirigit Ros Marbà, que a més del clàssic i simfonicocoral, abasta estrenes de compositors catalans i internacionals, i la interpretació d’obra pròpia: des del gènere sardanístic fins a l’òpera.

Exposició “Antoni Ros Marbà. 80 anys vivint la música”
Dates: del 15 de maig al 20 de juliol de 2018
Lloc: Foyer del Palau de la Música Catalana
Horari: de 10 a 22 h
Entrada lliure

L’exposició “Antoni Ros Marbà. 80 anys vivint la música” clou els actes d’homenatge del Palau al mestre Ros Marbà