El proper dilluns, 10 de juny, a les 19 h, l'Esbart Joaquim Ruyra presentarà al Palau de la Música Catalana l'espectacle DAD.EXE. Dret a decidir executable. Una reflexió escènica sobre la identitat i el país amb coreografies de Cesc Gelabert,  Montse Colomé, David Martínez i Joan Serra, que s'inspiren en la identitat, la independència i les relacions entre Catalunya i Espanya per fer les seves creacions.

La proposta, que tancarà l'edició 2013 del cicle Tardes al Palau, és un espectacle innovador que pretén renovar discursos i llenguatges de la dansa escènica d'arrel per acostar-la al públic del segle XXI. DAD.EXE combina dansa, música i poesia visual i convida el públic a reflexionar sobre el país i la identitat col·lectiva.

L'espectacle és una aposta de l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes i la Cobla Catalana dels Sons Essencials fruit d'un encàrrec de l'Agrupació d'Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines. Es va estrenar en el marc del 50è Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols i durant el 2012 es va poder veure a Blanes, a les Preses, en el Festival ÉsDansa, Manresa, a la Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional i a Balaguer, en la Nit de la Sardana de les Terres de Ponent.

 

L’Esbart Joaquim Ruyra tanca el cicle Tardes al Palau amb l’espectacle DAD.EXE