El proper dijous, 28 d’abril (20.30 h), el cicle Palau 100 Constel·lació presenta l’actuació de l’Ensemble Intercontemporain, formació fundada per Pierre Boulez l’any 1976 i considerada com la “Filharmònica de Berlín de la música contemporània”. En la seva actuació al Petit Palau, que suposa una gran satisfacció per a la institució, retrà homenatge al seu fundador, Pierre Boulez, traspassat aquest mateix any, i interpretarà dues obres de cambra essencials d’Hèctor Parra (1976), compositor convidat de la temporada del Palau i de qui l’Ensemble ja ha estrenat alguna obra.

Del compositor català s’oferirà Sirrt die Sekunde. Simfonia de cambra núm. 3, per a ensemble, que reflecteixla convicció de Parra que “un més alt grau d’integració dels diferents paràmetres musicals, capaç de produir, categoritzar i manipular un més vast domini de la plasticitat sonora, marca un ampli camí envers l’assoliment de nous estadis d’expressió musical”. El concert es clourà amb Moins qu’un souffle, à peine un mouvement de l’air, per a flauta i ensemble, escrita per Parra l’any 2002 i inspirada en la novel·la de Marie NDiaye Tres dones fortes, la protagonista de la qual, Khady, acaba convertint-se, sense voler-ho i gairebé sense ser-ne conscient, en una emigrant clandestina amb un destí tràgic. Khady s’encarna en la flauta solista de la història musical que proposa Parra, una flauta peule de l’oest africà (construïda amb canyes nascudes de la terra, fetes créixer amb l’ajuda de l’aigua, forjades amb foc i tocades amb l’aire), i acabarà lliurant fins a la darrera “gota d’energia musical” sota la forma de contorsions i transformacions de la matèria sonora, progressivament més i més fortes.

El concert es completarà amb Dérive I, per a sis instruments, composta l’any 1984 per Pierre Boulez; Éclipse, per a clarinet i catorze instruments, de Yan Maresz (1966), i Death of Light / Light of Death del britànic Jonathan Harvey. Un passeig per algunes de les més reconegudes músiques dels segles XX i XXI amb els millors especialistes.

Aquest concert inicialment programat a la Sala de Concerts, s’ha traslladat al Petit Palau.

L’Ensemble Intercontemporain interpreta dues obres d’Hèctor Parra al Petit Palau el dijous 28 d’abril