Avui s’ha inaugurat l’exposició temporal Ampolles interactives d’Eulàlia Valldosera, una de les artistes catalanes més internacionals, que del 3 al 13 d’abril es podrà visitar de manera gratuïta al Foyer del Palau. Una mostra interactiva que demana la participació del públic, ja que objectes destinats al rebuig es converteixen en dispositius tàctils, visuals i auditius.  Aquests innocents envasos contenen experiències fosques que són patrimoni de la majoria. De dins seu emergeixen veus de persones que ens expliquen experiències límit en què la seva dignitat s’ha vist compromesa pel maltractament o l’abús.

De l’artista s’incorpora també el vídeo Dependència mútua, que es projectarà abans dels concerts de Palau 100, els dies 4 i 9 d’abril. Es tracta d’una peça que recrea l’acció d’una dona de la neteja que es troba precisament netejant l’estàtua d’un emperador romà al Museu Arqueològic de Nàpols. L’obra tracta d’un tema recurrent en Valldosera, la neteja, que l’artista eleva a categoria de ritual, amb moviments que s’acostumen a amagar o relegar a l’esfera privada: gestos que desprenen un cert pudor moral i que solen ser desplaçats a l’esfera de la subalteritat.

Aquesta interacció de les creacions de Valldosera amb l’arquitectura del Palau de la Música Catalana forma part del diàleg amb les arts plàstiques endegat pel Palau fa dues temporades.

L’art d’Eulàlia Valldosera dialoga amb l’arquitectura modernista del Palau