El proper dimarts, 12 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), es presenta a Barcelona i al Palau de la Música Catalana l’Arnold Schoenberg Chor, considerat un dels millors cors del món i referència internacional per la seva versatilitat, que li permet afrontar des de música antiga fins a música actual. Convidat pel Cicle Coral Orfeó Català, la formació austríaca oferirà un passeig per alguns dels moments corals més rellevants del Romanticisme alemany. Així, el programa de concert reunirà alguns dels més destacats compositors de l’àmbit germànic del segle XIX i principi del XX, com són Felix Medelssohn, Anton Bruckner, Max Reger, Franz Schubert i Johannes Brahms. Dirigit pel seu fundador i titular, Erwin Ortner, el cor estarà acompanyat al piano per Sholto Kynoch.

El concert començarà amb Mendelssohn, que va deixar un catàleg destacat de música coral religiosa i tres oratoris. Tot seguit, música sacra de Bruckner, amb els motets Os Justi, Christus factus est i Ave Maria; i una mostra de la música coral de Reger, que es caracteritza per l’ambició i dificultat d’interpretació, amb Mein Odem ist Schwach.

A la segona part es podrà gaudir d’obra religiosa de Schubert, amb Der Gondelfahrer, Psalm 23, Grab und Mond i Gebet. Clouran el concert els Zigeunerlieder (Cançons gitanes, o també Cants gitanos) de Brahms, creats en un moment de maduresa personal i artística del compositor. Basats en poemes breus d’Hugo Conrat, sentirem la versió coral d’aquestes petites peces vocals que recullen l’esperit de la tradició de la música popular zíngara.

L’Arnold Schoenberg Chor, fundat el 1972, és un dels conjunts vocals més sol·licitats i versàtils de tot Àustria, que ha estat dirigit per mestres tan importants com Claudio Abbado, Pierre Boulez o Esa-Pekka Salonen. El seu repertori tant comprèn obres renaixentistes i barroques com actuals, amb un èmfasi especial en la música contemporània. Si bé la seva especialitat és la música a cappella, sovint també interpreta grans obres per a cor i orquestra, a més de col·laborar habitualment en produccions d’òpera del Theatre an der Wien. Durant trenta anys ha treballat estretament amb el director musical Nikolaus Harnoncourt, fent nombroses gires i actuant regularment als festivals de Viena, Salzburg, Wien Modern, Carinthian Summer Music i a l’Styriarte. Entre altres premis, ha rebut el Premi Internacional de Música Clàssica (1994), i un Grammy per l’enregistrament de la Passió segons sant Mateu de Bach i el premi Echo Klassik 2010 per Les estacions de Haydn, ambdós enregistraments dirigits per Harnoncourt.

Aquest concert està dedicat a la memòria de Nikolaus Harnoncourt.

L’Arnold Schoenberg Chor, un dels més reconeguts del món, es presenta al Palau de la Música Catalana amb un programa de música coral del Romanticisme alemany