La formació de vent també s’endú el Premi de la Crítica i el Premi de Catalunya Música

El jurat designat per atorgar els premis corresponents a la XIX edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau, format per Alba Ventura, Gerard Claret, Lluís Claret, Àlex Robles i Lluís Millet com a secretari, ha acordat per unanimitat atorgar el Premi El Primer Palau 2014, dotat amb 6.000 euros, a l’Aëris Trio, format per Juan Carlos Rivas –oboè–, Yolanda Fernández –clarinet– i Carlos Tarancón –fagot.Aquest grup de cambra, que va debutar al Palau en el segon concert del cicle el dia 29 de setembre, “va destacar, tant per la tècnica individual dels seus components i la seva altíssima qualitat sonora, com per la perfecció del seu treball col·lectiu i la capacitat de comunicació”, qualitats que li han valgut el reconeixement unànime del jurat.

A més, el jurat ha decidit atorgar dos segons premis ex aequo, dotats cadascun amb 3.000 euros: al violinista bilbaí Xabier de Felipe i al pianista sevillà José María Villegas. De Felipe va actuar en el quart concert del cicle interpretant obres de Montsalvatge, Beethoven i Lutoslawski i “va acreditar la solidesa del seu ofici, una seriosa musicalitat, qualitat sonora i unes remarcables facultats tècniques”. Per la seva banda, Villegas, que també va debutar el dia 23 d’octubre, amb obres d’A. Soler, Scriabin, Franck i Albéniz, “va demostrar un notable domini de la tècnica pianística, quant a mecanisme, expressió i projecció sonora”.

Addicionalment, per afavorir la projecció internacional dels guardonats, Catalunya Música atorga per tercer any consecutiu un premi a un dels guanyadors, que consisteix en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió. I enguany el premi ha recaigut en l’Aëris Trio.

Per la seva banda, el jurat format per Javier Pérez Senz, Xavier Chavarria, Jorge de Persia, Josep Barcons i Mercedes Conde Pons ha atorgat el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical, també a l’Aëris Trio, “per la solvència i professionalitat dels seus integrants i pel gran nivell musical demostrat com a conjunt en una formació de cambra i amb un repertori poc habitual”.

Enguany el cicle El Primer Palau, impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i que rep per 14è any consecutiu el patrocini de Mitsubishi Electric, ha donat l’oportunitat a 14 joves músics de l’Estat espanyol de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. El lliurament de premis i el concert de cloenda del cicle tindran lloc el proper  20 de novembre, a les 20.30 h. La guanyadora de la darrera edició, la violinista Sara Cubarsi, hi oferirà, al costat de la pianista Seung won Lee, un programa amb obres de Bartók, Berio i Beethoven.

L’Aëris Trio guanya la XIX edició del cicle El Primer Palau