KEBYART ENSEMBLE ©Igor Studio

El concert es retransmetrà en directe per streaming i de manera gratuïta per Palau Digital

Demà dimarts, 28 de febrer (20h), el quartet de saxòfons Kebyart, una de les formacions catalanes amb més projecció internacional, i el Cor Cererols interpretaran al Petit Palau un repertori que inclou obres dels compositors Johann Sebastian Bach, Tomás Luis de Victoria, Felix Mendelssohn, Max Reger, Bernat Vivancos i Giya Kancheli. Una proposta emmarcada dins del cicle Palau Fronteres, volgudament eclèctica i que farà dialogar estils i formats musicals diferents. El concert serà emès en directe per streaming i de manera gratuïta a Palau Digital i, posteriorment, es podrà continuar visionant a la plataforma.

Un concert en què es podran copsar “la varietat en la formació de les veus solistes, amb aliances subtils, però carregades d’emoció, que comptarà amb l’acompanyament del quartet de saxòfons Kebyart; una conjunció atípica, intempestiva però inspiradora, que va més enllà de la condició d’experiment”, segons el què explica el doctor en humanitats Jacobo Zabalo al programa de mà del concert, que inclourà la primera audició a l’Estat espanyol de l’obra Amao Omi del georgià Giya Kancheli.

El quartet de saxofons Kebyart, format per Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton), destaca per la seva dedicació a la música de cambra i per la voluntat d’innovar en la música clàssica. El seu repertori inclou obres originals, arranjaments de diferents estils i noves obres encarregades expressament per a la formació, com 7 Capricci de Jörg Widmann. El conjunt ha rebut diversos premis rellevants de música de cambra, com l’Orpheus Swiss Chamber Music Competition (Suïssa), el Concurs Internacional Franz Cibulka (Àustria) i dos dels premis més importants del país, com el Premi el Primer Palau (2016), organitzat pel Palau de la Música Catalana, i el prestigiós Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra. Els membres de Kebyart han rebut formació de músics i conjunts de cambra de primer nivell i formen part de l’Acadèmia Europea de Música de Cambra. El seu segon àlbum d’estudi va ser publicat el 2022.

El Cor Cererols, encapçalat pel director Marc Díaz, va ser fundat l’any 2018 per sis músics que es van conèixer a l’Escolania de Montserrat. El nom del cor és un homenatge a Joan Cererols, compositor del barroc català i exalumne de l’Escolania. El conjunt té com a objectiu recuperar, interpretar i divulgar la música coral que compren des del segle XV fins la contemporaneïtat, amb especial èmfasi en la música antiga. El Cor Cererols ha actuat en diferents esdeveniments, com ara el Festival Internacional d’Orgue de Montserrat i el Cicle d’Orgue de Barberà del Vallès

El cicle Palau Fronteres planteja un punt de trobada entre la música clàssica i contemporània per contrastar-se amb altres músiques, formats i expressions artístiques. Un espai de frontera que ofereix una programació innovadora i amb la voluntat d’oferir noves perspectives. Els pròxims concerts del cicle seran protagonitzats per Tanxugueiras (10 de març), Marala (16 de març), Attaca Quartet (17 d’abril) i Mari Samuelsen (25 d’abril).

(fotografia del quartet Kebyart ©Igor Studio)

L’aclamat quartet de saxòfons Kebyart i el Cor Cererols protagonitzen demà al Petit Palau un diàleg de diferents estils i formats musicals