El músic sud-africà Kristian Bezuidenhout, referència absoluta del fortepiano, actuarà al Petit Palau el proper dimarts, 2 de maig (20:30 h), per oferir un programa centrat en Ludwig van Beethoven. Artista predilecte del Palau, Bezuidenhout torna després de la seva respectuosa i sensible presentació de la integral de Sonates de Mozart les temporades 2013-14 i 2014-15 en quatre concerts. Un intèrpret que col·labora habitualment amb orquestres capdavanteres d’arreu del món i amb directors com Gardiner, Heras Casado o Herreweghe, i cantants com Padmore, Goerne o von Otter, amb qui precisament actuarà novament al Palau el gener del 2018.

Bezuidenhout començarà el concert amb dues joies de Beethoven que posen de manifest la convivència d’estils diversos en una mateixa partitura, com són el Rondó núm. 1, en Do major, (escrit entre el 1796 i el 1797) i el Rondó núm. 2, en Sol major (del 1801), pertanyents a l’opus 51. A continuació oferirà la Sonata núm. 7, en Re major, op. 10/3 del mateix compositor, considerada la més reeixida de les tres que corresponen a aquest opus. L’artista obrirà la segona part amb les Variacions en Fa menor Hob. XVII:6 de Haydn, una obra de maduresa escrita l’any 1793. Clourà el concert, a petició del Palau de la Música Catalana, la celebrada Sonata “Patètica”, novament de Beethoven. Una peça referencial escrita entre els anys 1798-1799 i una de les obres més interpretades del compositor alemany.

Bezuidenhout és considerat un dels més destacats i emocionants artistes actuals de fortepiano i clavicèmbal, com també al piano. Va obtenir el primer reconeixement internacional als 21 anys en guanyar el prestigiós primer premi i el premi del públic del Concurs de Bruges. I el 2013 va ser nominat com a Artista de l’Any pel «Gramophone Magazine». Bezuidenhout té una extensa i premiada discografia per a Harmonia Mundi. A partir de la temporada 2017-18, Bezuidenhout ocuparà els propers tres anys el càrrec de director artístic de la Freiburger Barockorchester.

Kristian Bezuidenhout interpreta obra de Beethoven amb fortepiano al Petit Palau