Demà, dimarts 27, i dimecres 28 de maig comença al Palau de la Música Catalana el projecte del sud-africà Kristian Bezuidenhout d’interpretar en quatres sessions (dues per temporada) la integral de Sonates per a piano de Wolfgang Amadeus Mozart.

Enguany, Bezuidenhout, que tocarà un pianoforte d’època, interpretarà 10 de les 18 sonates que va compondre Mozart, veritables obres mestres, plenes d’enginy i virtuosisme. Pel seu equilibri formal, són considerades obres molt properes a la perfecció.

Bezuidenhout, presentat a Barcelona per primera vegada l’any 2007 al costat de l’Orquestra Barroca de Freiburg, és un dels millors traductors de l’obra de W. A. Mozart actualment.  Deixeble de Malcolm Bilson, ja ha treballat amb directors del nivell de J. E. Gardiner, P. Herreweghe, F. Brüggen, T. Pinnock o T. Koopman.

Responent a la petició del Palau de la Música, aquests concerts de Kristian Bezuidenhout esdevenen un dels projectes de llarg recorregut que s’inicien la temporada 2013-14. Es tracta d’iniciatives que la institució posa en marxa amb la voluntat d’aprofundir i cercar un discurs artístic propi. 

Kristian Bezuidenhout interpreta la integral de Sonates per a piano de Mozart al Palau