El pianista torna amb dos concerts consecutius al Petit Palau després de l’èxit dels recitals de l’any passat

El pianista sud-africà Kristian Bezuidenhout torna al Palau de la Música Catalana avui dimarts i demà dimecres, 14 i 15 d’abril (Petit Palau, 20.30 h), per concloure el projecte de llarg recorregut dedicat a la integral de les Sonates per a piano sol de W. A. Mozart. En el concert d’avui, Bezuidenhout, que tocarà un pianoforte d’època, interpretarà les Sonates KV 330, KV 284, KV 533 i KV 457, mentre que dimecres interpretarà les Sonates KV 283, KV 332, KV 279 i KV 333. Veritables obres mestres, plenes d’enginy i virtuosisme pel seu equilibri formal, són considerades obres molt properes a la perfecció.

Amb aquests dos concerts, Kristian Bezuidenhout, un dels intèrprets de referència de l’obra per a teclat sol de Mozart –cal recordar que l’enregistrament de l’esmentada integral per a la discogràfica Harmonia Mundi va recollir els elogis de la crítica i diversos guardons–, conclou aquest projecte de llarg recorregut al Palau. El pianista, que es caracteritza per una aproximació respectuosa a les fonts, sensible a les dinàmiques i neta en l’articulació, va oferir la temporada passada els primers dos recitals del projecte amb una gran acollida, tant del públic com de la crítica.

Kristian Bezuidenhout (1979), deixeble de Malcolm Bilson, es va presentar a Barcelona l’any 2007 amb la Freiburger Barockorchester. Ha treballat amb directors de la categoria de John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, Trevor Pinnock o Ton Koopman i té un contracte de gravació amb Harmonia USA des de l’any 2009. Entre els seus enregistraments més recents cal esmentar un disc de Sonates per a violí de Mozart amb Petra Müllejans i una sèrie de deu àlbums amb les composicions per a teclat de Mozart, enregistrament guardonat amb un Diapason Découverte. Altres projectes seus per a Harmonia Mundi inclouen els Concerts per a piano de Mendelssohn amb la Freiburger Barockorchester i el Dichterliebe de Schumann amb el tenor Mark Padmore. 

Kristian Bezuidenhout conclou el projecte de llarg recorregut dedicat a la integral de les Sonates per a piano sol de Mozart