Demà dimecres, 10 de maig (Sala de Concerts, 20.30 h), Juanjo Mena dirigirà la BBC Philharmonic amb un programa que inclou el Concert per a piano núm. 3, en Do menor, op. 37 de Ludwig van Beethoven, amb Rudolf Buchbinder com a pianista convidat, i la Simfonia núm. 4, “Romàntica” d’Anton Bruckner. El director basc, un dels pocs directors d’orquestra espanyols que ha dirigit la mítica Filharmònica de Berlín, és titular de l’orquestra anglesa des del 2011.

El Concert per a piano núm. 3 de Beethoven, que va estrenar el mateix compositor el 5 d’abril de 1803, és considerada una de les seves primeres obres mestres en el gènere. Beethoven l’havia compost l’any 1800, quan l’autor tenia trenta anys, en una època de maduresa indiscutible en el camp de la sonata per a piano i en el de la música de cambra. Al Palau de la Música Catalana, Rudolf Buchbinder serà l’encarregat d’interpretar-lo. Aquest pianista llegendari, amb una carrera de més de cinquanta anys al costat de les orquestres i els directors més importants del món, va celebrar l’any passat els setanta anys actuant al Carnegie Hall de Nova York, Suntory Hall de Tòquio, Musikverein de Viena i Philharmonie de Berlín.

Ja a la segona part s’oferirà la peça de Bruckner, compositor que coincideix en el temps amb l’època brillant del Romanticisme musical germànic. Bruckner va anomenar “Romàntica” la seva Simfonia núm. 4, la més popular de l’extraordinari catàleg simfònic del compositor austríac. Considerada també una obra mestra, en aquesta simfonia esclata tota la maduresa de Bruckner.

Juanjo Mena és un dels directors espanyols més reconeguts del circuit internacional. Ha estat principal director convidat de la Bergen Filharmoniske Orkester, principal director convidat del Teatro Carlo Felice de Gènova i director titular i artístic de l’Orquestra Simfònica de Bilbao. Ha dirigit les formacions més prestigioses i les principals orquestres espanyoles. Actualment està fent una sèrie d’enregistraments amb la BBC Philharmonic per al segell Chandos.

Per la seva banda, la BBC Philharmonic, amb seu a Salford (Manchester), és un dels sis conjunts de la BBC. La majoria del seu centenar de concerts anuals són retransmesos per la BBC Radio3. La direcció del basc Juanjo Mena, des del 2011, hi aporta la passió per les grans obres amb cor i la música de la seva terra. Amb ell, l’orquestra ha sortit de gira per tot Europa, la Xina i Corea del Sud.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova conferència “Parlem de música” entorn del concert, a càrrec de Miquel Desclot.

Juanjo Mena dirigeix la BBC Philharmonic al Palau de la Música Catalana amb Rudolf Buchbinder com a pianista convidat