L’endemà del concert, Juan Diego Flórez oferirà una masterclass al Petit Palau que es podrà seguir en streaming

El proper dimarts, 14 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), Juan Diego Flórez, el tenor lleuger més elegant del món i reconegut com un dels millors tenors de la història per la BBC, torna al Palau de la Música Catalana, al cicle Palau Grans Veus. Artista estimat al món sencer, aquesta és la segona actuació de Flórez al Palau en el marc del projecte Univers Flórez que porta el tenor durant tres temporades consecutives a la sala modernista. Amb les entrades gairebé exhaurides, Flórez, acompanyat al piano per Vincenzo Scalera, oferirà una proposta que mostra l’eixamplament del seu repertori. Una cita imprescindible per als seguidors del cantant a casa nostra.

El seu refinament, així com la perfecció tècnica i estilística l’han consagrat en un referent del seu repertori les darreres dècades. Flórez torna al Palau per segona temporada consecutiva després de ser aclamat per la crítica i el públic en un recital en què es va haver de penjar el cartell de sold out, amb àries d’òpera i cançó napolitana, gènere que afrontava per primera vegada.

En aquesta ocasió començarà el recital amb tres cançons de saló de Gioachino Rossini, el seu compositor fetitxe: La lontananza, L’orgia i Addio ai Viennesi, per continuar amb dues àries de W. A. Mozart: “Ich baue ganz auf deine Stärke” (d’El rapte del serrall) i “Vado incontro” (de Mitridate), dos exemples de l’evolució estilística de la creació mozartiana per a la corda de tenor que porten com a fil comú l’exigència d’una línia de cant sempre continguda i elegant. Continuarà novament amb Rossini, “Ah, dov’è il cimento” (de Semiramide), peça de complexitat interpretativa que permetrà mostrar tot el lluïment del Flórez més belcantista.

La segona part començarà amb Aprile, seguida de Vieni, amor mio i Mattinata, tres delicioses cançons de Ruggero Leoncavallo, i amb les àries de Giacomo Puccini “Avete torto” (de Gianni Schicchi) i “Che gelida manina” (de La bohème). Tot seguit, “Pourqoui me réveiller”, la coneguda ària del protagonista de Werther de Jules Massenet, paper que va cantar per primera vegada en òpera escenificada al Teatro Comunale de Bolonya l’any passat amb un èxit esclatant. El tenor clourà el recital amb les àries de Giuseppe Verdi “La mia letizia infondere” d’I Lombardi i “Dei miei bollenti spiriti” de La traviata, òperes que demanen un tenor líric amb facilitat per l’agut, característiques que, precisament, descriuen el repertori que Flórez ha començat a assumir.

Juan Diego Flórez va debutar a La Scala amb només 23 anys, en la cerimònia d’inauguració de la temporada 1996-97, sota la direcció de Riccardo Muti. A partir d’aleshores ha actuat habitualment a tots els teatres d’òpera més importants del món i sota la batuta dels directors més reconeguts. Cal destacar especialment el reconeixement rebut per les seves interpretacions dels personatges principals de les òperes de Rossini, Donizetti i Bellini. El 2011 va fundar Sinfonía por el Perú, un projecte social inclusiu inspirat en El Sistema de Veneçuela, amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i artístic dels nens i joves més vulnerables del país mitjançant la creació d’orquestres i cors d’àmbit nacional. Com a reconeixement per la seva tasca, el 2012 va ser nomenat Ambaixador de Bona Voluntat de la UNESCO i premiat el 2014 pel World Economic Forum amb el Crystal Award.

El cicle Palau Grans Veus, del Palau de la Música Catalana, mostra l’interès de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música a presentar les grans veus internacionals del moment. Enguany el cicle va començar el novembre passat amb el contratenor Philippe Jaroussky; continuarà amb l’actuació del tenor Piotr Beczala (7 de març) i del contratenor Bejun Mehta (25 d’abril) i es clourà amb el tenor Mark Padmore (8 de maig).

Masterclass amb Juan Diego Flórez
L’endemà del concert, el dimecres, 15 de febrer, a les 19 h, al Petit Palau, Juan Diego Flórez oferirà una masterclass (acte per invitació), organitzada pel Palau de la Música Catalana i Telefónica, en la qual ajudarà tres joves cantants a millorar la seva tècnica i interpretació i a conèixer de més a prop el seu instrument gràcies a la tecnologia.Una sessió de 90 minuts per aprendre i sentir la proximitat, la humanitat i els coneixements tècnics d’aquest cantant únic.

La masterclass serà retransmesa en streaming (reproducció en temps real) a: vive.telefonica.com, elmundo.es i a les pàgines de Facebook de Vive Telefónica i Juan Diego Flórez.

Juan Diego Flórez torna al Palau de la Música Catalana el proper dimarts 14 de febrer