El proper dimarts, 17 d’abril (Sala de Concerts, 20.30 h), Juan Diego Flórez, el tenor lleuger més elegant del món i reconegut com un dels millors tenors de la història per la BBC, torna al Palau de la Música Catalana, al cicle Palau Grans Veus. Artista estimat al món sencer, aquesta és la tercera temporada consecutiva del cantant peruà al Palau, una actuació que clourà el projecte de llarg recorregut Univers Flórez. El tenor presenta, acompanyat de l’Orquestra de València i sota la direcció de Riccardo Minasi, un recital en què posarà en relleu les grans composicions per a tenor de Mozart. A més, també es gaudirà de la interpretació dels grans mestres del bel canto, repertori que ha reportat a Flórez el seu prestigi internacional. Flórez torna al Palau després de ser aclamat per la crítica i el públic en dos recitals les temporades passades, en els quals va penjar el cartell de sold out.

Rigoletto i La traviata de Verdi, així com Lucia di Lammermoor de Donizetti conviuran en aquest programa amb Die Zauberflöte de Mozart, un compositor que Flórez ha enregistrat recentment per primera vegada en el seu debut amb Sony Classical. Completen el programa àries d’Orphée et Eurydice de Gluck i Manon i Werther de Massenet. Un recital, doncs, que amb un programa ple de grans moments de la història de la òpera, permetrà als amants de la lírica gaudir de la versatilitat d’aquest cantant consagrat per la seva perfecció tècnica i estilística, referent en el seu repertori les darreres dècades.

Juan Diego Flórez va debutar a La Scala amb només 23 anys, en la cerimònia d’inauguració de la temporada 1996-97, sota la direcció de Riccardo Muti. A partir d’aleshores ha actuat habitualment a tots els teatres d’òpera més importants del món i sota la batuta dels directors més reconeguts. Cal destacar-ne especialment el reconeixement per les interpretacions dels personatges principals de les òperes de Rossini, Donizetti i Bellini. El 2011 va fundar Sinfonía por el Perú, un projecte social inclusiu inspirat en El Sistema de Veneçuela, amb l’objectiu d’afavorir el desenvolupament personal i artístic dels nens i joves més vulnerables del país mitjançant la creació d’orquestres i cors d’àmbit nacional. Com a reconeixement per la seva tasca, el 2012 va ser nomenat Ambaixador de Bona Voluntat de la UNESCO i premiat el 2014 pel World Economic Forum amb el Crystal Award.

 

Juan Diego Flórez torna al Palau amb un concert centrat en àries d’òpera de Mozart i grans moments del bel canto