Demà dimecres, 9 de setembre, en el marc del Cicle Intèrprets Catalans, el pianista José Menor oferirà a la sala del Petit Palau (20.30 h) la integral fins al moment de l’obra per a piano d’Hèctor Parra (Barcelona, 1976), el compositor convidat del Palau de la Música Catalana aquesta temporada 2015-16. Un concert molt especial, en què el pianisme de Menor, impulsor actiu de la música contemporània del nostre país, es posarà al servei de les creacions de Parra, l’obra del qual impregnarà enguany la programació del Palau de la Música Catalana.

Menor interpretarà des d’obres de joventut de Parra, com Tres peces per a piano (1999), fins a la seva obra més actual, d’aquest mateix 2015, amb l’estrena mundial de l’obra Una pregunta (a Jaume Plensa). I és que Parra sent una fascinació natural per la pintura, l’arquitectura i les arts plàstiques, una atracció que inspira també obres com Cos de matèria-Antoni Tàpies ‘in memoriam’ (2012) i Carícies cap al blanc (2012), inspirada en una de les darreres pintures abstractes de Gerhard Richter, que s’escoltaran també dimecres.

Hèctor Parra inaugura el cicle de conferències gratuïtes “Escoltem els compositors i creadors” amb un diàleg amb Joan Vives

Avui, dimarts, dia 8, a les 19.30 h, també al Petit Palau, Hèctor Parra inaugurarà el cicle de conferències “Escoltem els compositors i creadors”. Una sèrie de set sessions gratuïtes organitzades per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per tal d’acostar al públic els compositors actuals. Una finestra oberta per conèixer l’impuls creatiu i desxifrar l’obra de creadors contemporanis presents en la programació de la sala modernista i que s’alinea amb la tradició d’una institució que ha estat testimoni de grans estrenes musicals i de relacions privilegiades amb compositors contemporanis.

El periodista musical Joan Vives acompanyarà Parra avui en aquest diàleg que més endavant protagonitzaran altres grans figures: Agustí Charles (15/11/2015), John Rutter (24/11/2015), Kaija Saariaho (07/02/2016), Josep Vila i Casañas (05/05/2016) i la taula rodona que clourà el cicle (26/05/2016) amb la presència de Joan Guinjoan, Ramon Humet, Bernat Vivancos i Hèctor Parra, els quatre compositors convidats del Palau les darreres temporades, en una sessió moderada per Joan Oller, director general del Palau. A més, s’oferirà una sessió per acostar al públic la Simfonia Turangalila, a càrrec de Carles Calderon, en què parlarà d’aquesta obra mestra de la segona meitat del segle XX que s’interpretarà a Palau 100 el 7 de gener en un concert protagonitzat per l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar amb Gustavo Dudamel al capdavant.

José Menor interpreta la integral de l’obra per a piano d’Hèctor Parra, el compositor convidat del Palau la temporada 2015-16