El proper diumenge, 12 d’abril (20.30 h), la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana acollirà un nou concert del cicle Palau 100. Serà amb la Gustav Mahler Jugendorchester, el Cor de Cambra del Palau de la Música i l’Orfeó Català, que sota la direcció de Jonathan Nott oferiran una de les obres més emocionants de la música clàssica, la Simfonia núm. 2, “Resurrecció” de Gustav Mahler. Nott, un dels grans especialistes en aquest repertori, dirigirà per primera vegada les formacions catalanes en el cicle estrella del Palau. El concert comptarà amb la soprano Chen Reiss i la contralt Christa Mayer com a veus solistes.

Aquesta obra, que per espectacularitat, grandesa i efectius ocupa un lloc privilegiat per al públic, reuneix les característiques compositives, estètiques i temàtiques de la música de Mahler. La Segona de Mahler esdevé com una mena de catàleg que condensa la tècnica i la personalitat del compositor.

Jonathan Nott, director titular de la Bamberger Symphoniker des de l’any 2000, ha rebut molts elogis per la seva tasca, ja que manté un alt nivell artístic, revalidat amb el Premi Midem 2010 a la millor gravació simfònica (Novena Simfonia de Mahler). L’octubre del 2011 va debutar amb la Simfònica de Tòquio, de la qual fou nomenat director titular, càrrec que va ocupar l’abril de 2014. I aquest gener passat va ser nomenat director titular i artístic de l’Orchestre de la Suisse Romande a partir del 2017.

Per la seva banda, la Gustav Mahler Jugendorchester, fundada a Viena la temporada 1986-87 per iniciativa de Claudio Abbado, és considerada la principal orquestra de joves del món. Premiada per la Fundació Cultural Europea el 2007, la formació és convidada habitualment pels festivals i auditoris de més prestigi i molts antics membres de l’orquestra són actualment integrants de les principals orquestres europees. 

Jonathan Nott dirigeix la Segona Simfonia de Mahler a Palau 100 amb l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau