El proper dissabte, 24 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), Diana Damrau, la millor soprano de coloratura del món segons la crítica, debutarà al Palau de la Música Catalana al costat del tenor Jonas Kaufmann, figura fulgurant de l’univers operístic actual, que torna al Palau després del seu exitós debut el juny de 2016. Ambdós artistes actuaran junts al Palau de la Música Catalana, acompanyats pel pianista Helmut Deutsch, en el marc d’una gira internacional que té Barcelona com a única parada a l’Estat espanyol. En el concert, corresponent al cicle Palau Grans Veus, Damrau i Kaufmann oferiran un recital dedicat a l’obra de lied d’Hugo Wolf, amb la interpretació de les 46 cançons que formen l’Italienisches Liederbuch del compositor.

L’Italienisches Liederbuch és considerat una de les obres mestres del lied universal. Aquest recull, una de les últimes composicions de Wolf, compostes entre el 1888 i el 1897, posa de manifest una etapa creativa de gran efervescència a la vida del compositor, que durant aquest període de temps va escriure més de 240 cançons. En aquest cas, Wolf va posar música a textos de Paul Heyse basats en una sèrie de poemes anònims amorosos d’origen italià traduïts a l’alemany i que exemplifiquen la combinació excel·lent de música i poesia que caracteritza l’obra del compositor austríac. El Palau de la Música Catalana presenta, per tant, una oportunitat de luxe per gaudir d’un repertori fonamental per als amants del lied, amb una parella vocal excepcional, de renom internacional.

Diana Damrau, que ha rebut el títol de Kammersängerin i ha forjat estrets vincles amb la Bayerische Staatsoper de Munic, porta dues dècades als escenaris operístics i participant als concerts més importants arreu. El seu ampli repertori abasta rols de soprano lírica i de coloratura, incloent-hi els papers protagonistes de Lucia di Lammermoor (La Scala, Bayerische Staatsoper, Metropolitan Opera i Royal Opera House), Manon (Wiener Staatsoper i Metropolitan Opera) i La traviata (La Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra National de París i Bayerische Staatsoper), així com la Reina de la Nit de La flauta màgica (Metropolitan Opera, Festival de Salzburg, Wiener Staatsoper i Royal Opera House). De fet, entre els seus moments més destacats de la temporada 2017-18 figuren el retorn a la Bayerische Staatsoper com a Lucia di Lammermoor i com a Violetta de La traviata. A més, debutarà en el paper de Marguerite de Faust a la Deutsche Oper de Berlín i participarà a Les hugenots de Meyerbeer a l’Opéra de París.

Al seu costat cantarà Jonas Kaufmann, qualificat per la premsa internacional com el “nou rei dels tenors”. Considera la interpretació artística de la cançó com “la classe real de cant”, ja que aquest gènere requereix molta més delicadesa i diferenciació que qualsevol altra disciplina vocal. La seva associació amb el pianista Helmut Deutsch, amb qui ja va treballar quan era estudiant a Munic, ha demostrat la seva vàlua en innombrables concerts. Kaufmann, però, és reclamat internacionalment tant en els repertoris italians i francesos com en l’òpera alemanya. Ha cantat Werther de Massenet a París i Viena, ha interpretat el paper de Cavaradossi de Tosca de Puccini a Londres, al Met i a La Scala. Les seves intenses caracteritzacions de Don José de Carmen de Bizet i de Werther del títol homònim de Massenet han entusiasmat els seguidors del bel canto d’arreu del món. A més de les seves qualitats vocals i musicals, la plena identificació amb els papers que interpreta suscita un gran entusiasme entre la premsa i el públic.

El cicle Palau Grans Veus continuarà aquesta primavera amb la unió dels cors de la casa amb dues de les veus masculines més potents de l’actualitat: Mark Padmore actuarà amb el Cor de Cambra del Palau de la Música i Julius Drake al piano (14/03/2018), i l’Orfeó Català i el Cor Jove acompanyaran el baríton Bryn Terfel en la seva tornada a la ciutat de Barcelona després de dinou anys (06/04/2018). Una de les veus més estimades de l’actualitat, Juan Diego Flórez, hi actuarà el mes d’abril (17/04/2018), mentre que tancarà el cicle la interpretació de la soprano russa Olga Peretyatko (31/05/2018). 

Jonas Kaufmann i Diana Damrau actuen al Palau en l’únic recital a l’Estat espanyol de la seva gira internacional