Jean Guihen Queyras

El proper dilluns, 28 de novembre (20.30 h), el violoncel·lista francès d’origen canadenc Jean-Guihen Queyras torna a l’escenari modernista per oferir sis de les Sonates per a violoncel amb acompanyament de teclat d’Antonio Vivaldi. Queyras actuarà al costat de Michael Behringer, a l’orgue i al clavecí, en aquest concert del cicle Palau Cambra. L’estil d’aquest violoncel·lista, artista versàtil i molt estimat pel públic del Palau de la Música Catalana, es caracteritza per la integritat, curiositat i diversitat, aspectes que suggereixen un artista apassionat i totalment lliurat a la música.

Vivaldi, autor d’una sèrie de composicions de cambra molt interessants, va escriure les Sonates per a violoncel i baix continu entre el 1720 i el 1730: són peces intimistes, d’exquisida factura i amb tendència al minimalisme, que representen un corpus molt tardà del Prete Rosso. Aquest gènere alla mode a la Venècia d’aquells anys, obligà Vivaldi a signar unes partitures de quatre moviments que destaquen per la seva brillantor. De gran riquesa temàtica, el llenguatge d’aquestes Sonates és més reposat i introspectiu, molt diferent del caràcter expansiu i festeggiante de les obres que el van fer famós.

Queyras és un artista que compagina la dedicació a la música antiga i a la contemporània. En aquest sentit, ha estat protagonista de nombroses estrenes mundials de compositors actuals, i col·labora habitualment amb les grans orquestres i batutes internacionals. El músic toca un violoncel Gioffredo Cappa del 1696, cedit pel Mécénat Musical SoFreiburgciété Générale. Per la seva banda, Michael Behringer, professor a la Hochschule de Freiburg, ha viatjat per tot el món col·laborant amb grans formacions i noms de la música antiga, com Jordi Savall, Reinhard Goebel o Han Tol.


Jean-Guihen Queyras interpreta les Sonates per a violoncel de Vivaldi al Palau de la Música Catalana