El duo oferirà la integral de les Sonates per a violoncel i piano de Beethoven

El proper dilluns, 7 de setembre, el duo de luxe format pel violoncel·lista Jean-Guihen Queyras i el pianista Alexander Melnikov protagonitzarà el concert inaugural de la temporada 2015-16 de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Emmarcat en el cicle Palau 100 Cambra (Sala de Concerts, 20.30 h), suposa el retorn a l’escenari modernista d’aquests dos grans intèrprets després de la seva participació en el concert que va dirigir Pablo Heras-Casado la temporada 2013-14.

Violoncel·lista estimat del Palau de la Música Catalana, com revela la presència continuada en la seva programació, Jean-Guihen Queyras és un dels músics actuals amb una projecció més exponencial. Queyras estarà acompanyat el proper dilluns pel pianista Alexander Melnikov, el seu partenaire artístic des de fa algunes temporades. El duo oferirà la seva interpretació de la integral de les Sonates per a violoncel i piano de L. van Beethoven, cinc peces de diàleg fructífer entre els dos instruments, que de ben segur esdevindrà una lectura dinàmica en què la sensibilitat transformarà allò senzill en extraordinari. El programa es completarà amb les Set variacions sobre “Bei Männern, welche Liebe fühlen” de ‘La flauta màgica’ de Mozart, en Mi bemoll major, Wo 46 del compositor nascut a Bonn.

La temporada 2015-16 del Palau de la Música Catalana es va iniciar els dies 6 i 7 de juliol passat amb dos concerts consecutius de Daniel Barenboim al capdavant de l’Staatskapelle Berlin. El primer va mostrar la influència de Wagner sobre la música anglesa, especialment en la d’Elgar. En el segon, dedicat a Verdi, hi van participar l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, essent la primera col·laboració entre el director i les dues formacions.

Enguany la temporada del Palau inclou altres cites amb estrelles del panorama internacional, com Leonidas Kavakos, Cecilia Bartoli, Nicolai Lugansky, Christian Zacharias, Gustavo Dudamel, Mitsuko Uchida, Juan Diego Flórez, Sir John Eliot Gardiner, Anne-Sophie Mutter, i amb formacions com la Wiener Philharmoniker o la Concertgebouw Orchestra, entre d’altres.

Jean-Guihen Queyras i Alexander Melnikov protagonitzen el concert inaugural de la temporada 2015-16 de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana