Avui dilluns, 9 de novembre (20.30 h), el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Ensemble Matheus, sota la direcció del francès Jean-Christophe Spinosi, oferiran en el cicle Palau 100 la Missa Solemnis en Re major, op. 123 de Ludwig van Beethoven. Es tracta d’una de les obres corals més exigents del repertori clàssic, que s’interpretarà per primera vegada en el cicle Palau 100. El concert a Barcelona suposa l’inici d’una gira que portarà el Cor i la formació francesa, fundada pel mateix Spinosi empès pel seu desig d’innovació i recerca, al Grand Théâtre de Provence (Ais de Provença, França) el dimecres dia 18, i a Alemanya, a la Konzerthaus de Dortmund, el divendres dia 20.

La gira suposa un nou repte de prestigi per al Cor i respon a la voluntat d’internacionalitzar la formació que dirigeix Josep Vila i Casañas. No és la primera vegada que el mestre Spinosi, caracteritzat per una direcció plena d’energia, rica en contrastos i matisos, pols rítmic i de gran exaltació física, dirigeix el Cor. Ja al desembre de 2012, amb l’Ensemble Matheus, Spinosi va dirigir el Cor de Cambra del Palau en l’oratori El Messies de Händel, en sengles concerts de la temporada del Palau de la Música de València i del cicle Palau 100 del Palau de la Música Catalana.

La Missa Solemnis suscita una emoció d’un abast espiritual i estructural inusual –tal com confessà el mateix compositor–, sensacions que creixen en cada nova audició. La primera vegada que aquesta obra universal es va interpretar al Palau va ser en tres audicions de l’Orfeó Català, els dies 8, 12 i 18 de juny de 1927, per commemorar el centenari de la mort de Beethoven.

L’obra comptarà amb un quartet de veus solistes de gran qualitat, entre les quals destaca el baríton Florian Boesch. També hi participaran la soprano Adriana Kucerová, la mezzosoprano Josè Maria Lo Monaco i el tenor Topi Lehtipuu.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc al Petit Palau (accés gratuït, aforament limitat) una nova sessió de “Parlem de música”, amb la conferència entorn del concert a càrrec del compositor, crític i divulgador musical Benet Casablancas.

La promoció internacional del Cor de Cambra del Palau rep el suport de l’Institut Ramon Llull.

Jean-Christophe Spinosi dirigeix el Cor de Cambra del Palau amb la Missa Solemnis de Beethoven a Palau 100, França i Alemanya