El pianista interpretarà una selecció de les Romances sense paraules de Mendelssohn que ha enregistrat per a Harmonia Mundi i que presenta en una gira per l’Estat espanyol

El pianista Javier Perianes (Nerva, Huelva, 1978), considerat un dels referents espanyols del teclat al món, actuarà el proper 2 de desembre (20.30 h) al Palau de la Música Catalana en el cicle Palau 100 Piano. El concert forma part de la gira de presentació del darrer treball discogràfic de Perianes amb el segell Harmonia Mundi, Lieder ohne Worte (Romances sense paraules), sobre el compositor alemany Felix Mendelssohn.

El programa del concert al Palau de la Música Catalana combina algunes de les peces de Mendelssohn  recollides al CD: una selecció de les Romances sense paraules, les Variacions serioses i el Preludi i fuga en Mi menor; amb les Sonates per a piano núm. 12, 27 i 31 de Ludwig van Beethoven.

Perianes, Premio Nacional de Música 2012, ha actuat en prestigiosos cicles i sales de concerts d’arreu del món, com el Carnegie Hall de Nova York, Concertgebouw d’Amsterdam o Wigmore Hall de Londres. En aquesta gira, Perianes ja ha actuat a Còrdova i Màlaga i durant el mes de desembre ho farà a Madrid (dia 9), Castelló (dia 11) i Saragossa (dia 13). La temporada 2015-16 el pianista tornarà al Barbican de Londres per interpretar i enregistrar un nou projecte, dedicat a Edvard Grieg, amb la BBC Symphony Orchestra, sota la direcció de Sakari Oramo.

Recordem que Javier Perianes va participar en el cicle El Primer Palau l’any 1998, en el qual obtingué una menció honorífica del jurat.

Javier Perianes presenta el seu darrer treball discogràfic al cicle Palau 100 Piano, al Palau de la Música Catalana