Ivan Martin

Aquest proper dimecres, 21 de novembre (20 h, Sala de Concerts), el pianista canari Iván Martín, reconegut per la crítica com un dels més brillants de la seva generació, tornarà al Palau de la Música Catalana amb un programa dedicat a la relació entre Wolfgang Amadeus Mozart i Frédéric Chopin.

El pianista, que va actuar fa dos anys al Palau per homenatjar Enric Granados, té l’originalitat de mostrar obres de dos compositors que alhora eren pianistes.  Iván Martín ens mostrarà dues parts molt contrastants; obrirà el recital amb la Fantasia en Re menor, KV 397 i la Sonata núm. 13, en Si bemoll major, KV 333 de Wolfgang Amadeus Mozart. I dedicarà la segona part a la integral de Balades de Frédéric Chopin.

Amb aquest concert s’inicia el cicle Palau Piano, que completaran els reconeguts artistes Josep Colom, Valentina Lisitsa, Grigory Sokolov, Javier Perianes, Benjamin Grosvenor, Nelson Goerner i els mediàtics Lucas & Arthur Jussen.

Iván Martín, nascut a Las Palmas de Gran Canaria (1978), és considerat un dels músics més brillants de la seva generació. Col·labora amb pràcticament totes les orquestres espanyoles i moltes d’internacionals, ja siguin de cambra, simfòniques o filharmòniques de Londres, París, Berlín, Viena, Milà, Estrasburg, així com Hèlsinki, Praga, Varsòvia, Zagreb, i d’Amèrica (Montevideo, São Paulo, Monterey als EUA, Santiago de Xile...), amb els directors G. Albrecht, Ch. Eschenbach, E. Inbal, V. Jurowsky, J-J. Kantorow, M. A. Gómez Martínez, J. Mena, J. Pons, Ch. Rousset, A. Ros Marbà, M. Sanderling i Ch. Zacharias, entre d’altres, en festivals internacionals de la categoria del New York Keyboard, Orford Music Festival, La Roque d’Anthéron, La Folle Journée, Festival Mozart Box (Itàlia), Grandes Pianistas (Xile), Cervantino (México), i també a Macau, Granada, Peralada, Schubertíada a Vilabetran o al Festival de Música de Canarias, sempre en sales de gran prestigi: Konzerthaus, Staatsoper i Philharmonie de Berlín, Amsterdam Concertgebouw, Salle Pleyel de París, Carnegie Hall de Nova York o al National Center for Performing Arts de Pequín. Col·labora amb Patrimonio Nacional de España amb concerts als Reales Sitios. Ha protagonitzat estrenes d’obres contemporànies dedicades per autors actuals: J. A. Amargós, B. Casablancas, A. García Abril i C. Halffter, entre d’altres; les darreres han estat el Concert per a piano i orquestra d’Enric Palomar i el de Michael Nyman. Ha debutat com a director amb diverses orquestres de l’Estat i és el fundador del Galdós Ensemble, centrat en la música barroca i del Classicisme.

Iván Martín torna al Palau de la Música Catalana amb un programa dedicat a la relació entre Mozart i Chopin