El pianista canari interpretarà un programa amb obres de grans contrastos

El pianista Iván Martín (Las Palmas de Gran Canaria, 1978), reconegut per la crítica i el públic com uns dels pianistes més brillants de la seva generació dins i fora de les nostres fronteres, protagonitzarà el tercer concert del cicle Palau 100 Piano el proper dijous, 29 de gener, al Palau de la Música Catalana (Sala de Concerts, 20.30 h).

Martín, que l’any passat va oferir al Palau “un gran recital” amb “una síntesi de musicalitat, claredat en la tècnica i articulació”, segons la crítica, presenta enguany un programa de grans contrastos, en interpretar al piano petites peces per a clavicèmbal d’estil galant del gironí Antoni Soler, i també l’impressionisme més obert dels Feux d’artifice de Claude Debussy, passant per la música de saló d’Enric Granados i la transcendentalitat del Franz Liszt madur.

Amb un extens currículum, Iván Martín ha col·laborat amb la pràctica totalitat de les orquestres espanyoles i nombroses d’estrangeres, guiat per grans directors, a més de participar en reconeguts festivals internacionals. Ha estrenat i interpretat obres de compositors espanyols, i recentment ha estrenat també concerts per a piano i orquestra d’Enric Palomar i Michael Nyman. D’altra banda, Martín ha debutat com a director amb les orquestres Real Filharmonía de Santiago, Sinfónica de Galícia i Sinfónica de Castella i Lleó, i ha fundat recentment el conjunt orquestral Galdós Ensemble amb la finalitat d’interpretar música del període barroc, del classicisme i música moderna i contemporània. El pianista canari ha enregistrat per als segells Warner Music i Sony Classical.

El cicle Palau 100 Piano d’aquesta temporada, organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, ja ha rebut les visites del pianista rus Daniil Trifonov i del pianista andalús Javier Perianes. Els propers concerts tindran la presència de grans figures, com Sir András Schiff (5 de febrer), Josep Maria Colom (10 de febrer), Alexandre Tharaud (3 de març), Grigory Sokolov (11 de març), Elisabeth Leonskaja (16 d’abril) i el jove Jan Lisiecki (19 de maig).

Iván Martín protagonitza dijous un nou concert del cicle Palau 100 Piano, al Palau de la Música Catalana