El proper dijous 19 d’octubre (Sala de Concerts, 20.30 h), torna al Palau de la Música Catalana la reconeguda violinista alemanya Isabelle Faust, en aquesta ocasió per interpretar els Concerts per a violí núm. 1, 4 i 5 de W. A. Mozart, al costat d’Il Giardino Armonico, sota la direcció de Giovanni Antonini. Amb aquest concert, Faust, artista predilecta de les programacions del Palau de la Música Catalana, inaugura el cicle Palau 100 d’aquesta temporada. El programa es completarà amb la Simfonia núm. 49, “la Passione” de Joseph Haydn, interpretada pel conjunt d’Antonini.

Els Concerts per a violí de Mozart van ser escrits entre els anys 1773 i 1776 a Salzburg i estrenats pel mateix compositor a la cort de l’arquebisbe Colloredo. En aquestes obres es presenten moments més extrovertits i tècnicament complexos, juntament amb els moviments més interiors i emotius de la producció del geni de Salzburg. Pel que fa a la Simfonia núm. 49 de Haydn, es tracta d’una obra que presenta unes tonalitats fosques, ombrívoles, fins i tot tràgiques, qualitats que convergeixen en el seu sobrenom, “la Passione”.

Isabelle Faust, que captiva el públic amb les seves interpretacions commovedores i delicades, toca un Stradivarius “Bella Dorment” (1704). “Mozart funciona molt bé en aquest instrument, fins i tot amb cordes metàl·liques. Aquest violí té un so molt transparent i celestial, que mira més al cel que no pas a la terra, i està molt a prop de les meves idees i instints musicals. Crec que fer els Concerts de Mozart canviant les cordes per unes de tripa alegra aquest instrument”, explica Faust.

Artista versàtil i amb un repertori ampli que va de Bach als compositors contemporanis, Isabelle Faust conrea tant la música de cambra com simfònica, tot actuant a les millors sales del món i amb els directors més prestigiosos. Entre la seva discografia, en col·laboració amb grans músics i directors, cal destacar l’enregistrament dels Concerts per a violí de Beethoven i Berg amb l’Orquestra Mozart (Harmonia Mundi), sota la batuta de Claudio Abbado, disc que va rebre els guardons Diapason d’Or (França), Echo Klassik (Alemanya), Premi Gramophone 2012 (Regne Unit) i el Premi de l’Acadèmia del Disc (el Japó). Cap recordar la seva darrera actuació al Palau, l’abril del 2016, en què va interpretar la integral de les Sonates i Partites per a violí sol de J. S. Bach en una sola sessió, un autèntic tour de force en les mans d’una artista sensible reconeguda arreu del món.

Per la seva banda, Il Giardino Armonico va ser fundat el 1985 i dirigit per Giovanni Antonini. S’ha consolidat com un dels conjunts amb instruments d’època més importants del món, tot col·laborant amb músics de renom. El seu repertori se centra principalment en els segles XVII i XVIII.

Una hora abans del concert, a les 19.30 h, tindrà lloc a la Sala d'Assaig de l'Orfeó Català (accés gratuït, aforament limitat) una nova conferència “Parlem de música” entorn del concert, a càrrec de Javier Pérez Senz.

Isabelle Faust i Il Giardino Armonico obren la temporada de Palau 100, amb Mozart i Haydn, al Palau de la Música Catalana