COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Visites no disponibles del 21 de juliol al 19 de setembre per millores a les instal·lacions de la Sala de Concerts

Irene Solà, narradora convidada

Passes de petits mamífers a la teulada. Criatures arrencades com cebes. Dones que narren la seva pròpia mort entre rialles irreverents. Revolts de camins que s’aprenen com cançons.
No hi ha passa literària d’Irene Solà (Malla, Osona, 1990) que no vagi acompanyada d’un aplaudiment. El poemari Bèstia (Premi Amadeu Oller 2012), la novel·la Els dics (premi Documenta 2017) i Canto jo i la muntanya balla (premi Llibres Anagrama 2019) configuren un viatge exuberant i celebrador de cossos, esperits, natura, capes, relats i veus.
Solà ens convoca al voltant del foc per celebrar l’art d’explicar històries. Com es construeixen, des d’on s’expliquen, a qui pertanyen, com prenen forma. Envaint, amb el potencial de la imaginació i les paraules, la mirada i la veu de persones, animals, fenòmens naturals, esdeveniments històrics, bolets, espectres o dones d’aigua.
Llicenciada en belles arts, Solà forja la seva veu recitant poesia i clavant-la amb claus a les parets de la Facultat. També explora la instal·lació, el videoart i les arts plàstiques, tot evitant qualsevol categoria envasada al buit i posant el text al centre de la seva producció. Obres exhibides al CCCB, Whitechapel Gallery i Jerwood Arts Centre de Londres, i al Bòlit de Girona, entre altres espais i festivals d’art i poesia. Una biografia conreada a cavall del cosmopolitisme londinenc des d’on ha publicat les primeres obres i la comarca d’Osona on enfonsa les seves arrels.
La seva residència a la nostra casa centenària permetrà desvetllar les mirades i històries que hi bateguen, les noves perspectives de les quals poden fundar nous relats. Tot un repte, tot un joc que es desgranarà en diferents projectes.
El Palau ofereix la seva memòria com a baròmetre de la cultura i la màgia pròpia d’una capsa de música. El pes de la història i la ingravidesa de les emocions dites i callades.
Els ecos de saviesa ancestral i el pols vibrant del present. El Palau imaginat històricament com a escenari, com a temple, com a monument… que també pot esdevenir bosc, taller, arxiu, dormitori… Quants Palaus existeixen? Quants en podem viure? Quants reforcen el seu imaginari, quants el desafien, quants el fan fugisser i quants el fan etern?
Quan Irene Solà canta… el Palau balla!


Relat sobre el Palau de la Música Catalana

L’artista cercarà totes les històries i veus possibles en una immersió en la vida i història de la sala.
S’endinsarà als seus arxius, viurà de primera mà la vida concertística, dormirà als seus espais… i ens explicarà amb un relat tot el que ha experimentat entre les nostres parets centenàries.

Performance d’Irene Solà & Laia Estruch

Performance al voltant dels recursos expressius de la veu i l’art de l’storytelling en relació amb l’arquitectura monumental del Palau

Lloc i data per confirmar
L’Hivernacle

Activitats relacionades

Concert amb obra d’Irene Solà