Marco Mezquida

La mostra es podrà veure fins al 16 de desembre

Aquesta tarda s’ha inaugurat “El Palau del jazz”, l’exposició organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català en col·laboració amb el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. La mostra repassa l’activitat jazzística al Palau de la Música Catalana des del primer concert d’aquest gènere que s’hi va fer el gener del 1936. El comissari de l’exposició, Joan Anton Cararach, director artístic del Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, ha estat l’encarregat de l’acte inaugural al Petit Palau, que ha comptat amb l’actuació del pianista i compositor Marco Mezquida.

“El Palau del jazz”, que es podrà visitar fins al 16 de desembre al Foyer del Palau, presenta en set àmbits temàtics el llarg recorregut del jazz al Palau de la Música Catalana, des d’aquell concert del gener del 1936 amb Benny Carter i el Quintet del Hot Club de França (amb Django Reinhardt i Stéphane Grappelli) fins al naixement del Festival Internacional de Jazz de Barcelona el 1966 i la seva continuïtat fins avui dia, que celebra la cinquantena edició. A la mostra es pot descobrir documentació original: programes, retalls de premsa, entrades d’època i també fotografies originals, moltes cedides especialment per a l’exposició.

La llista és única, amb grans figures, com Duke Ellington, Count Basie, Dexter Gordon, Chick Corea, Brad Mehldau, Sonny Rollins, Dave Brubeck, Ornette Coleman, Wayne Shorter, i, entre les dones, d’Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn a Maria Schneider i Diana Krall; gairebé tot l’olimp del jazz ha passat pel Palau.

Inauguració del “Palau del jazz”, una exposició que recorre l’activitat jazzística al Palau de la Música Catalana