20200724-Bostridge+Levit

El cicle Estiu al Palau, que avui programa Meravellós Mahler!, es reprendrà dilluns amb un concert de Ramon Bassal i Marc Piqué amb obres de Beethoven, Schumann i Cassadó

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana lamenta haver d’informar que Ian Bostridge i Igor Levit han cancel·lat el concert que tenien previst oferir demà divendres al Palau amb el Viatge d’hivern de Schubert, en el marc del cicle Estiu al Palau. Els artistes han comunicat la seva decisió de cancel·lar el recital al Palau en el context de la crisi sanitària. La situació a Catalunya dels darrers dies els ha decidit a no actuar aquí per temor a haver de prendre mesures que els poguessin impedir continuar els seus compromisos artístics. Bostridge i Levit lamenten les molèsties que aquesta cancel·lació pugui causar al públic.

 

Atenció. Les persones que hagin comprat entrades poden recuperar els diners, bescanviar-les per un altre concert de la Fundació o fer donació dels diners al Palau per mitjà d'aquest formulari abans de el 7 de setembre. Procedirem amb la seva elecció tan aviat com ens sigui possible.

 

Ramon Bassal i Marc Piqué interpretaran Beethoven, Schumann i Cassadó dilluns al cicle Estiu al Palau

El cicle Estiu al Palau, que avui oferirà la segona sessió de Meravellós Mahler!, es reprendrà dilluns que ve, 27 de juliol (Sala de Concerts, 21 h), amb el duo format pel violoncel·lista Ramon Bassal i el pianista Marc Piqué, amb un programa que inclou obres de Beethoven, Schumann i Cassadó. Els músics han rebut una sòlida formació musical a Barcelona, la seva ciutat, complementada a l’estranger i tenen una sòlida trajectòria com a duo.

El duo iniciarà el concert amb Beethoven, del qual tocaran Set variacions sobre el tema de ‘La flauta màgica’ “Bei Männern, welche Liebe fühlen”, WoO 46 i tot seguit oferiran la Sonata per a violoncel i piano núm. 3, en La major, op. 69, obra que forma part de la sèrie de cinc que Beethoven va compondre per a aquests instruments, i en les quals el compositor fa dialogar els dos instruments en un mateix pla d’igualtat. 

Després s’escoltaran les Märchenbilder (Escenes de contes) per a violoncel i piano, op. 113 de Schumann, quatre petites peces inspirades en l’univers dels contes de fades, originàriament per a viola i piano. Finalment, Bassal i Piqué interpretaran Requiebros del violoncel·lista i compositor barceloní Gaspar Cassadó, obra amb accent espanyol que va dedicar al seu mestre Pau Casals. El concert tindrà una durada aproximada de 70 minuts, sense pausa.

 

Sobre els intèrprets

Ramon Bassal (Barcelona, 1988) s’inicià en el violoncel amb el seu pare i en el piano a l’Acadèmia Marshall de Barcelona. Ha participat en cursos i classes magistrals per tot Europa. Va estudiar a la Hochschule für Musik Basel, Schola Cantorum Basiliensis, Conservatori d’Amsterdam i Academia Metropolitana de Lisboa. El 2006 va rebre el primer premi del Concurs del Conservatori de Girona de violoncel i de piano. El 2010 va ser seleccionat com a solista per al Concurs del Festival de Violoncel de Beauvais i va tocar el Concert per a violoncel i orquestra de Schumann a l’Auditori de Girona amb l’orquestra Athenea. Ha actuat al Festival de Seoripul (Corea del Sud), Openluchttheater (Amsterdam), Guimaraes 2012 European Capital of Culture, Petit Palau, Auditori de Girona, Teatro de la Filarmónica d’Oviedo, etc. Ha fet gires espanyoles amb la Sebastian Strings Orquestra i Orquestra Camera Musicae. Recentment ha interpretat el Concert per a violoncel i orquestra de vents de F. Gulda a l’Auditori de La Mercè de Girona. Durant el confinament va enregistrar un vídeo recomanat pel prestigiós violoncel·lista Pieter Wispelwey. Té previst d’actuar l’octubre vinent a Quito.

Marc Piqué (Barcelona, 1983) cursà els estudis de piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb la pianista M. Jesús Crespo i música de cambra amb el Quartet Casals. Posteriorment va fer estudis de postgrau amb Luiz de Moura Castro al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ha estat becat pel Centro de Estudios Pianísticos per participar en diversos cursos internacionals amb els pianistes J. Colom, V. Bronevetzky, L. Sintsev o C. Martínez Mehner. Ha estat premiat en diverses ocasions: Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Vilafranca del Penedès, Concurs de Piano Eugènia Verdet i L’Arjau. Entre el 2014 i el 2017 va ser pianista del Cor Geriona de l’Auditori gironí, amb el qual va enregistrar tres discos i ha fet diverses gires arreu del territori. Actualment compagina la seva activitat artística amb la tasca docent a l’Escola Municipal de Música de Girona i al Conservatori Isaac Albéniz de la mateixa ciutat.

Ian Bostridge i Igor Levit cancel·len el concert previst per demà al Palau de la Música Catalana