Un projecte extraordinari, que ha atret l’interès del públic nacional i internacional i amb les localitats exhaurides.

Els concerts a Barcelona obren la gira europea de Dudamel, que també oferirà la integral a Hamburg i Viena.

El projecte compta amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa"

El proper 12 de març comença al Palau de la Música un dels projectes més emblemàtics de la temporada: la interpretació en cinc concerts, en quatre dies consecutius, de la integral de les simfonies de Ludwig van Beethoven a càrrec del carismàtic Gustavo Dudamel al capdavant de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar. Una autèntica marató Beethoven que ha atret l’interès del públic nacional i internacional, i que arriba a Barcelona amb les entrades exhaurides. Els concerts s’emmarquen a Palau 100, el cicle estrella de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, i compten amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa".

Aquest projecte extraordinari és una oportunitat única per gaudir de la interpretació d’aquest testament musical ofert per un dels grans de la direcció, Gustavo Dudamel, director predilecte del Palau de la Música Catalana, que torna a la sala modernista després de dirigir el Concert d’Any Nou a Viena i que posarà tota l’energia al servei d’aquest miracle musical.

Per a Dudamel, “Beethoven simbolitza l’art abraçant tots els elements de la vida, de la societat, d’un continent, del món sencer, la complexitat humana, l’intent d’unir el món, les persones, mitjançant la música i l’art. Quan tens l’oportunitat de fer-ho des de la Primera Simfonia fins a la Novena, veure aquest canvi genial és una oportunitat única. Hem triat aquest moment per fer-ho perquè forma part d’un procés de maduresa; un nou cicle espiritual de l’orquestra”.

La marató beethoveniana comença amb la sessió matinal del diumenge 12 de març (12 h) amb les Simfonies núm. 1 i núm. 2. La mateixa tarda (19 h) s’interpretaran les Simfonies núm. 3 i núm. 4. L’endemà, 13 de març (20.30 h) s’oferiran les Simfonies núm. 5 i núm. 6, “Pastoral”. El dimarts 14 de març (20.30 h) serà el torn de les Simfonies núm. 7 i núm. 8, i tancarà el cicle la Novena Simfonia, que s’oferirà el dia 15 de març (20.30 h); una darrera cita molt especial, ja que comptarà amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau i que està dedicada al 125è aniversari de l’Orfeó. Cal recordar que l’Orquesta Simón Bolívar i les formacions corals catalanes, novament amb Dudamel al capdavant, oferiran el dia 16 de març la Novena de Beethoven a l’Auditorio Nacional de Madrid.

L’execució de la integral de lessimfonies de Beethoven és quelcom excepcional i que va més enllà de la interpretació de les partitures. Un tour de force per a l’orquestra i el director que portarà l’audiència a viure, mitjançant la música, l’essència de tots els registres de la mateixa vida: des de l’alegria al dolor, passant per l’exaltació, el turment, la soledat, la joia i la mort. Una invitació a escoltar-nos a nosaltres mateixos tot escoltant Beethoven.

Gira europea amb la integral

Dudamel i l’Orquesta Simón Bolívar obriran a Barcelona el projecte d’interpretar aquesta integral a tres ciutats europees: Barcelona, Hamburg i Viena. En el marc d’una profunda exploració de les simfonies de Beethoven, el director i la formació veneçolana obriran foc a Barcelona. Tot seguit, entre els dies 19 i 23 de març oferiran les obres simfòniques de Beethoven en el marc de la temporada inaugural de la nova Elbphilharmonie d’Hamburg. I, finalment, la gira es clourà del 26 al 30 de març amb cinc concerts al Musikverein de Viena.

Els concerts al Palau de la Música Catalana es retransmetran en directe a través de Medici.tv (www.medici.tv)  i del web del Palau de la Música Catalana www.palaumusica.cat.

Gustavo Dudamel dirigeix la integral de les simfonies de Beethoven al Palau de la Música Catalana