COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Guinovart, una vocació nascuda al Palau

"Des de petit, quan vaig tenir afició per la música i vaig començar a estudiar, doncs venia als concerts. Aquí vaig de fet veure que la meva vocació anava cap al piano i cap a la música [...]. Per mi ha estat sempre com la meva casa musical a Barcelona, on he crecut, on he après i després on he pogut gaudir també tocant". Albert Guinovart, compositor i pianista.

Albert Guinovart és un artista amb una activitat professional molt prolífica que inclou diversos vessants: composició, orquestració, docència i interpretació pianística. Nascut a Barcelona l’any 1962, Albert Guinovart és un dels compositors, pianistes i arranjadors més actius de la seva generació. Músic integral, la seva dedicació l’ha portat a camps molt diversos: de la interpretació del repertori clàssic per tot el món, a la composició i l’enregistrament de musicals d’èxit o bandes sonores per a cinema o televisió, i abundant música simfònica, de cambra, coral i orquestracions diverses. Format musicalment amb la pianista Maria Curcio, ha estat dirigit per artistes com Christopher Hogwood, Lawrence Foster, Franz-Paul Decker, Edmon Colomer i Josep Pons, entre d’altres. També ha tingut una extensa carrera com a pianista de cantants i artistes, com ara Victoria de los Ángeles, Julia Migenes, Juan Diego Flórez o Nacho Duato. Les seves obres o arranjaments han estat dirigits per mestres com Lawrence Foster, Gianandrea Noseda, Vassili Petrenko, Plácido Domingo o Gustavo Dudamel. Premi Ciutat de Barcelona (2014) i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi, Guinovart revoluciona l’art musical amb un retorn a les formes clàssiques i amb la creació d’un univers sonor molt propi que es mou entre l’expressivitat i el ritme. Guinovart reivindica la connexió amb el públic i la definició d’un llenguatge propi sensible i ple d’efectes.

Tant el Palau de la Música Catalana com el Cor Jove de l’Orfeó Català tenen una relació molt especial amb aquest pianista i compositor. Com a artista resident del Palau, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra de les Illes Balears, i que afegeix al seu catàleg, amb obres com Te DeumMissa Brevis o Gloria.