"Des de petit, quan vaig tenir afició per la música i vaig començar a estudiar, doncs venia als concerts. Aquí vaig de fet veure que la meva vocació anava cap al piano i cap a la música [...]. Per mi ha estat sempre com la meva casa musical a Barcelona, on he crecut, on he après i després on he pogut gaudir també tocant". Albert Guinovart, compositor i pianista.

Albert Guinovart és un artista amb una activitat professional molt prolífica que inclou diversos vessants: composició, orquestració, docència i interpretació pianística. Nascut a Barcelona l’any 1962, Albert Guinovart és un dels compositors, pianistes i arranjadors més actius de la seva generació. Músic integral, la seva dedicació l’ha portat a camps molt diversos: de la interpretació del repertori clàssic per tot el món, a la composició i l’enregistrament de musicals d’èxit o bandes sonores per a cinema o televisió, i abundant música simfònica, de cambra, coral i orquestracions diverses. Format musicalment amb la pianista Maria Curcio, ha estat dirigit per artistes com Christopher Hogwood, Lawrence Foster, Franz-Paul Decker, Edmon Colomer i Josep Pons, entre d’altres. També ha tingut una extensa carrera com a pianista de cantants i artistes, com ara Victoria de los Ángeles, Julia Migenes, Juan Diego Flórez o Nacho Duato. Les seves obres o arranjaments han estat dirigits per mestres com Lawrence Foster, Gianandrea Noseda, Vassili Petrenko, Plácido Domingo o Gustavo Dudamel. Premi Ciutat de Barcelona (2014) i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi, Guinovart revoluciona l’art musical amb un retorn a les formes clàssiques i amb la creació d’un univers sonor molt propi que es mou entre l’expressivitat i el ritme. Guinovart reivindica la connexió amb el públic i la definició d’un llenguatge propi sensible i ple d’efectes.

Tant el Palau de la Música Catalana com el Cor Jove de l’Orfeó Català tenen una relació molt especial amb aquest pianista i compositor. Com a artista resident del Palau, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra de les Illes Balears, i que afegeix al seu catàleg, amb obres com Te DeumMissa Brevis o Gloria. 

Guinovart, una vocació nascuda al Palau