El proper diumenge 12 de febrer (Sala de Concerts, 20.30 h), el pianista rus Grigory Sokolov, considerat un dels millors pianistes de l’actualitat i artista predilecte del públic de Barcelona, actua per desena vegada consecutiva al Palau de la Música Catalana, cicle Palau Piano. Intèrpret admirat per les seves actuacions plenes de moments reveladors i transformadors, prodigis tècnics i sensibilitat desbordada, oferirà un recital amb obres de Wolfgang A. Mozart i Ludwig van Beethoven.

A la primera part del concert, dedicada a Mozart, el pianista rus interpretarà la Sonata en Do major, KV 545, una de les sonates més divulgades del compositor; la Fantasia en Do menor, KV 475, en què s’alternen passatges ràpids i lents i un discurs ple de modulacions que difuminen la tonalitat de la peça, i la Sonata en Do menor, KV 457, d’un llenguatge pianístic de gran volada. A la segona part, dedicada a Beethoven, Sokolov interpretarà la Sonata en Mi menor, núm. 27, op. 90, en què per primer cop s’indica el caràcter dels dos moviments en alemany i no en l’italià tradicional, i la Sonata en Do menor, núm. 32, op. 111, amb què tanca de manera magistral el cicle de trenta-dues sonates i hi planteja un nou procés dialèctic que condueix del Do menor al Do major.

Convidat habitual dels festivals i les sales de concerts més prestigiosos d’Europa, l’art carismàtic de Sokolov té el poder d’estimular la concentració del públic per obrir-li noves perspectives fins i tot en les obres més conegudes. La seva darrera actuació al Palau va ser el juny del 2016 amb un programa dedicat a Robert Schumann i Frédéric Chopin. Aquest mag del so i poeta del teclat és considerat “el més gran pianista vivent”, segons «International Piano». Deutsche Grammophon va publicar fa dos anys el primer disc de Sokolov des de fa gairebé vint anys, un recital memorable, enregistrat en directe el 2008 al Festival de Salzburg, amb obres de Mozart, Chopin, Skriabin, Rameau i J. S. Bach.

Grigory Sokolov (Leningrad, 1950), que als setze anys ja va guanyar el primer premi del Concurs Txaikovski de Moscou, és un intèrpret que gaudeix de l’admiració tant del públic com de la crítica. Coneix millor que molts tècnics els pianos Steinway i n’examina la mecànica interna abans d’asseure’s a tocar un piano per primera vegada. Fins i tot el dia del concert treballa en les hores prèvies per conèixer el piano a l’escenari. 

Grigory Sokolov torna per desena temporada consecutiva al Palau de la Música Catalana, ara amb un programa dedicat a Mozart i Beethoven