COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) dinamitza el seu valuós patrimoni sobre la història del Palau, de l’Orfeó Català i de la música amb mostres periòdiques al Foyer del Palau. El CEDOC és un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. 

Cent anys de l’Orquestra Pau Casals

AJORNADA (Pendent de data)

L’Orquestra Pau Casals fou clau per entendre la història musical del nostre país entre els anys 1920 i 1936 i per convertir Barcelona en una ciutat musical de referència a Europa. L’exposició farà un repàs del repertori més important que va donar a conèixer la formació, juntament amb estrenes i alhora la col·laboració amb directors, compositors i intèrprets, tant estatals com internacionals.

L’obra de Johann Sebastian Bach al Palau

AJORNADA (Pendent de data) 

Amb motiu del centenari de l’estrena estatal de la Passió segons sant Mateu

Des dels inicis de la programació artística del Palau, l’obra de Bach va ser un dels grans referents entre el repertori escollit per l’Orfeó Català.
Per aquest motiu, el Palau es va convertir en escenari per a l’estrena de grans obres universals, com les del mateix gran Johann Sebastian Bach.
Igualment, el concert inaugural del Palau el 1908 va programar el Magnificat de Bach, posteriorment, el 1911, s’hi estrenava la Missa en Si menor i deu anys després el 1921 s’hi estrenava la Passió segons sant Mateu. Amb motiu d’escaure’s el centenari d'aquesta estrena la temporada 2020-21, el CEDOC hi dedicarà una exposició.

Eduard Toldrà. Exponent del Noucentisme musical

Maig-Juliol del 2021

Arran del 125è aniversari el 2020 del naixement d’Eduard Toldrà, el Palau del Música Catalana, com a epicentre de la seva activitat i de l’estrena de molta de la seva obra, li vol retre homenatge mitjançant una exposició en què se’n desvelarà la intensa vida musical, des de les seves nombroses actuacions com a violinista amb el Quartet Renaixement entre els anys 1911 i 1921, així com la tasca de director, primer col·laborant amb l’Orquestra d’Estudis Simfònics i l’Orquestra Pau Casals –que el convidà a dirigir obra pròpia–, fins al seu nomenament com a director de l’Orquestra Municipal de Barcelona l’any 1944; tot plegat sense oblidar la seva extensa obra compositiva, des de música de cambra, simfònica, cançons o sardanes, fins a arribar a la seva obra mestra, l’òpera El giravolt de maig.