COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Exposicions del CEDOC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català gaudeix d’un fons considerat com un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. Dipositari d’autèntics tresors, ens descobreix amb algunes exhibicions al Foyer l’ingent patrimoni referent a la història del Palau, l’Orfeó Català i la música.

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català (CEDOC) dinamitza el seu valuós patrimoni sobre la història del Palau, de l’Orfeó Català i de la música amb mostres periòdiques al Foyer del Palau. El CEDOC és un dels principals centres musicals creats per una entitat civil privada a Catalunya. 

L’obra de Johann Sebastian Bach al Palau

Setembre-Desembre 2021

Amb motiu del centenari de l’estrena estatal de la Passió segons sant Mateu

Des dels inicis de la programació artística del Palau, l’obra de Bach va ser un dels grans referents entre el repertori escollit per l’Orfeó Català.
Per aquest motiu, el Palau es va convertir en escenari per a l’estrena de grans obres universals, com les del mateix gran Johann Sebastian Bach.
Igualment, el concert inaugural del Palau el 1908 va programar el Magnificat de Bach, posteriorment, el 1911, s’hi estrenava la Missa en Si menor i deu anys després el 1921 s’hi estrenava la Passió segons sant Mateu. Amb motiu d’escaure’s el centenari d'aquesta estrena la temporada 2020-21, el CEDOC hi dedicarà una exposició.

Manén torna al Palau

Octubre-Desembre del 2021

Durant la primera meitat del segle XX, la premsa catalana es fa ressò del retorn de Manén, que arriba al seu estimat país per actuar al Palau de la Música, després de ser enaltit per la premsa i idolatrat pel públic europeu i americà. Aquest fet fou una constant en un artista que realitzà 4000 concerts arreu del món.

Després d’una etapa de nen prodigi amb gires per tot Amèrica i uns anys intensos de creixement artístic a Alemanya, Manén es situa amb tant sols vint-i-un anys en l’elit dels millors violinistes del moment. Amb un excepcional virtuosisme i un so dolç i pur, té la capacitat de transmetre un magnetisme especial a dalt dels escenaris, deixant en l’audiència l’empremta d’haver assistit a un esdeveniment artístic màgic, fora del comú. Paral·lelament a la carrera de violinista, dedica gran part de la seva vida a la composició, sentint-la com a veritable vocació. El seu extens catàleg d’obres, interpretades arreu d’Europa amb èxit, compren tots els gèneres musicals, des de la música instrumental fins a l’òpera.

El vincle del violinista i compositor amb el Palau de la Musica fou intens i durador. Establí una relació d’amistat amb músics com Francesc Pujol, Amadeu Vives o Lluís Maria Millet. Al Palau hi va actuar en més de 60 ocasions on també va estrenar un bon nombre de les seves obres, algunes d’elles dedicades a l’Orfeó.