El Foyer del Palau de la Música Catalana acull fins al proper 30 de juliol l’exposició organitzada pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català “El centenari del moviment coral a Catalunya: 1917-2017” (amb accés gratuït, de 9 a 00 h). La mostra, que consta de set vitrines, commemora el centenari de la trobada d’Orfeons de Catalunya a Barcelona, que tingué lloc el 27 de maig de 1917 i que fou un dels actes de celebració del 25è aniversari de l’Orfeó Català.

Amb una selecció de fotografies, documents històrics, partitures, objectes i altres elements, l’exposició és una síntesi de les diverses etapes que ha viscut el moviment coral a Catalunya: des de la celebració de la trobada d’Orfeons el 1917; la constitució de la Germanor dels Orfeons de Catalunya el 1918, que va continuar fins al 1936, amb l’organització d’assemblees i aplecs arreu de Catalunya; fins a viure, a la postguerra, la recuperació lenta però continuada de l’activitat coral, que finalment culminaria amb el naixement del Secretariat d’Orfeons a Catalunya l’any 1960 i l’actual Federació Catalana d’Entitats Corals, fundada el 1982. Aquestes últimes etapes consolidaren l’activitat i el naixement de moltes corals, que avui dia gaudeixen d’una activitat plenament consolidada a la nostra societat.

Aquesta mostra, en què també ha col·laborat la FCEC amb el préstec de documents, suposa una oportunitat per conèixer com es vivien i s’organitzaven aquelles primeres trobades d’orfeons, quins eren els seus anhels, fins a arribar a l’activitat actual i l’activitat que genera. 

Exposició: El centenari del moviment coral a Catalunya