L'Orfeó Català a la Xina

L’Orfeó Català ha debutat aquesta tarda al Shanghai Oriental Art Center, el teatre més important i més gran de la ciutat asiàtica. En aquesta gira, l’Orfeó Català, sota la direcció i el lideratge de Simon Halsey, sotsdirecció de Pablo Larraz i amb Pau Casan al piano, dedica gran part del programa al  repertori català per donar-lo a conèixer al país asiàtic. L’Orfeó Català, com a carta de presentació, ha cantat i ballat la sardana L’Empordà. El cor ha estrenat el Retaule de cançons populars d’Albert Guinovart, un seguit de cançons populars arranjades per a cor i piano que l’Orfeó Català ha encarregat al compositor. El cor també ha interpretat An die Sonne de Franz Schubert, l’himne gloriós al Sol, les peces corals d’Edward Elgar, From the Bavarian Highlands i les obres del músic català més universal, Pau Casals, O vos omnes i Nigra sum. L’Orfeó ha compartit escenari amb el cor xinès BG Chamber Choir. Les dues formacions han interpretat junts El Rossinyol i la cançó xinesa Mo Li Hua, fet que ha provocat l’ovació del públic.

Aquest és el primer de quatre concerts que el cor del Palau de la Música Catalana ofereix en el marc del vintè aniversari del Shanghai International Art Festival. Demà, el cor actuarà a Wuxi, al Wuxi Grand Theater, característic per la seva arquitectura moderna i singular. Dissabte l’Orfeó viatjarà a la ciutat de Hefei, on oferirà un concert al Hefei Grand Theater, auditori principal de la ciutat i que igualment destaca per la seva arquitectura extraordinària i on l’Orfeó actuarà juntament amb el cor de l’Orquestra Simfònica de Hefei. Finalment, el diumenge 28 d’octubre el cor tancarà la gira amb un segon concert a Xangai, al Shanghai City Music Lawn.

Els cors de l’Orfeó Català són l’eix central del projecte artístic de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Amb aquesta gira s’impulsa, una vegada més, la internacionalització de l’Orfeó Català, que l’any passat va debutar al prestigiós festival BBC Proms de Londres juntament amb el Cor de Cambra. L’Orfeó Català també va actuar a Londres el 2015, al Royal Festival Hall. Els darrers anys ha debutat a la Konzerthaus de Viena, a la Sala Gulbenkian de Lisboa i va protagonitzar una gira per Itàlia amb la Mahler Chamber Orchestra, dirigits per Daniele Gatti. L’octubre del 2017 va assumir al Palau l’estrena europea de Considering Matthew Shepard de Craig Hella Jonhson, sota la direcció de Simon Halsey.

Exitós debut de l’Orfeó Català a la Xina