Els cors de l’Orfeó Català i els participants dels tallers de cant coral han actuat en aquesta jornada

La Jornada de Portes Obertes que s’ha celebrat avui al Palau de la Música Catalana, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, ha estat un èxit. Més de 5.000 persones han pogut visitar els diferents espais de l’edifici modernista des de les 10 del matí fins a les 15 hores. Els visitants a la Jornada, que ha comptat amb el patrocini de Gas Natural Fenosa, han tingut també l’oportunitat de veure en directe les actuacions que cada mitja hora han ofert cantaires de les diverses formacions dels cors de l’Orfeó Català a la Sala de Concerts.

També han estat un èxit els dos tallers de cant coral que per primera vegada s’han impartit aquets any, sota el mestratge de Josep Vila i Casañas, director de l’Orfeó Català i Esteve Nabona, director de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Els 160 participants, dividits en dos grups, han tingut també l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts com a colofó del taller. A més, s’han repartit més de 1.000 globus com a record de la jornada entre els assistents.

Els visitants han pogut accedir a la platea i segon pis de la Sala de Concerts; a la Sala Lluís Millet o a la seva balconada, i finalment han passejat pel Foyer i la Plaça del Palau tot gaudint d’aquesta jornada festiva. També aquest any, el Centre de Documentació de l’Orfeó Català s’ha tornat a sumar a la iniciativa oferint visites guiades a les seves instal·lacions, situades a la  5a planta del Palau i que custodien fons documentals que es remunten al segle XII.

Èxit de la jornada a les xarxes socials
Les Portes Obertes han tingut també un gran protagonisme a les xarxes socials, on el Palau de la Música Catalana aplega una comunitat gairebé 25.000 seguidors. Els assistents han publicat les seves fotografies de la jornada a Twitter amb l’etiqueta #PortesObertesPalau. La foto més creativa de la jornada es premiarà amb un menú degustació per a dues persones al restaurant Mirador del Palau, per gentilesa de Singularis.  El Palau ja està difonent les imatges compartides a través de les xarxes socials. La jornada ha comptat amb el patrocini de: Gas Natural Fenosa, fruit del seu compromís de col·laboració amb la societat que va més enllà de la seva activitat empresarial i que es concreta en una àmplia labor de patrocini d’iniciatives a les zones on és present. En el cas de la Jornada de Portes Obertes del Palau de la Música Catalana, la companyia energètica dóna suport al desenvolupament de la cultura a través de la música i demostra, una vegada més, el seu fort compromís amb la ciutat de Barcelona.

Èxit de la Jornada de Portes Obertes del Palau de la Música Catalana amb més de 5.000 visitants