El programa inclou dues obres de Manuel de Falla que es van estrenar al Palau

Aquest dijous, 25 de febrer (Petit Palau, 20.30 h), el director català Ernest Martínez-Izquierdo tornarà al Palau de la Música Catalana per dirigir el conjunt instrumental BCN216, formació que va fundar fa trenta anys amb el flautista David Albet. El clavecinista Dani Espasa i la soprano Karen Vourch en seran els solistes convidats.

El concert presenta obres de cambra de destacats compositors del segle XX, com són Maurice Ravel amb Trois poèmes de Stéphan Mallarmé i Igor Stravinsky amb Three japaneses lyrics i Two poems of Konstantin Balmont. Del programa del concert, també destaquen les obres del gadità Manuel de Falla que precisament es van estrenar al Palau de la Música Catalana: Concerto, per a cinc instruments i clavicèmbal, dedicat a Wanda Landowska i que va estrenar el 5 de desembre de 1926, i Psyché, estrenada el 9 de febrer de 1925.

El concert clourà amb la “Suite” de l’òpera Emilie de Kaija Saariaho, amb llibret d’Amin Maalouf, estrenada l’any 2010. Cal recordar que Martínez-Izquierdo és un gran coneixedor de l’obra de Saariaho, amb qui col·labora habitualment. El director català torna al Palau després de la seva actuació el 8 de febrer passat, al capdavant de l’Orquestra Gulbenkian, en què va estrenar a Catalunya Laterna magica de la compositora finlandesa.

Ernest Martínez-Izquierdo torna al Palau de la Música Catalana per dirigir el BCN216 al Petit Palau