Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Ernest Martínez-Izquierdo torna al Palau de la Música Catalana per dirigir el BCN216 al Petit Palau

El programa inclou dues obres de Manuel de Falla que es van estrenar al Palau

Aquest dijous, 25 de febrer (Petit Palau, 20.30 h), el director català Ernest Martínez-Izquierdo tornarà al Palau de la Música Catalana per dirigir el conjunt instrumental BCN216, formació que va fundar fa trenta anys amb el flautista David Albet. El clavecinista Dani Espasa i la soprano Karen Vourch en seran els solistes convidats.

El concert presenta obres de cambra de destacats compositors del segle XX, com són Maurice Ravel amb Trois poèmes de Stéphan Mallarmé i Igor Stravinsky amb Three japaneses lyrics i Two poems of Konstantin Balmont. Del programa del concert, també destaquen les obres del gadità Manuel de Falla que precisament es van estrenar al Palau de la Música Catalana: Concerto, per a cinc instruments i clavicèmbal, dedicat a Wanda Landowska i que va estrenar el 5 de desembre de 1926, i Psyché, estrenada el 9 de febrer de 1925.

El concert clourà amb la “Suite” de l’òpera Emilie de Kaija Saariaho, amb llibret d’Amin Maalouf, estrenada l’any 2010. Cal recordar que Martínez-Izquierdo és un gran coneixedor de l’obra de Saariaho, amb qui col·labora habitualment. El director català torna al Palau després de la seva actuació el 8 de febrer passat, al capdavant de l’Orquestra Gulbenkian, en què va estrenar a Catalunya Laterna magica de la compositora finlandesa.