Equip artístic

Glòria Fernàndez

Directora del Cor Mitjans de l'Orfeó Català

"Ser directora del Cor Mitjans de l'Orfeó Català t'aporta una gran satisfacció, ja que els cantaires t'encomanen la seva vitalitat. Els nens son tan enèrgics i creatius que cada classe és com obrir un llibre, no saps mai quina sorpresa t'espera a la pàgina següent."

Glòria Fernàndez Blanco va fer els estudis musicals als conservatoris de Tarragona i de Vila-seca, on s’especialitzà en cant amb Mercè Obiols i Charo García. Va obtenir el títol de grau superior en l’especialitat de direcció coral a l’ESMUC, on estudià direcció amb Pierre Cao i Johan Duijck. Va exercir com a professora titulada del mètode pedagogicomusical Jaques-Dalcroze a l’Institut Joan Llongueres de Barcelona.

Ha format part de diversos grups com a cantant, entre els quals el cor Arsys Bourgogne, dirigit per Pierre Cao; La Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall; Capilla Hispanoflamenca, Canto Coronato, Arte Psalentes, Musica Reservata, La Xantria i el Cor Madrigal, dirigit per Mireia Barrera. Ha impartit classes de direcció coral a la Federación Aragonesa de Coros i a la Fundació Meli Mehta de Bombai. Ha dirigit diverses corals mixtes, infantils i femenines durant aquests darrers 20 anys.

Ha participat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral: a Bombai i al Camerun. Des del 2011 també forma part del projecte social Palau Vincles, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, i actualment dirigeix el Cor Juvenil de Palau Vincles. Des del setembre del 2007 és la directora del Cor Mitjans de l’Orfeó Català.

Laia Armengol

Pianista dels Cors Mitjans i Petits de l'Orfeó Català

"Participar en la formació d'aquests nens és una de les feines més gratificants que he fet mai. Tocar amb ells i sentir la música plegats és indescriptible."

Nascuda a Barcelona, Laia Armengol s’inicià en la formació musical als sis anys a l’Escola Coral de l’Orfeó Català. Estudià piano amb Àngel Soler i Diana Baker. El 2002 es llicencià al Conservatori Superior de Música de Barcelona i es traslladà a Londres per ampliar estudis amb Yonty Solomon i Douglas Finch al Trinity College of Music de Londres. També ha rebut els consells de Miquel Farré, Mark Hastings, Francisco Poyato, Josep Colom, Eugene Asti, Roger Vignoles i George Hadjinikos, entre d’altres. 

Ha estat distingida com a solista i com a músic de cambra en diversos concursos, com el Leonard Smith and Felicity Young Duo Competition i el John Halford Piano Competition, entre d’altres. Actualment és intèrpret de música de cambra i pianista acompanyant de cantants solistes i de cors. Ha treballat amb els cantants Dalmau González, Enric Serra, Carmen Bustamante, Oriol Rosés, Anna Ollet, Assumpta Mateu, Iréne Theorin, Ferran Albrich..., i en l’àmbit coral ha col·laborat amb el Cor Madrigal, Cor Jove de l’Orfeó Català, Cor de Noies de l’Orfeó Català, Cor A Tempo, El Cor Canta, etc. Actualment és la pianista repertorista dels cors Petits i Mitjans de l’Orfeó Català. 

El seu interès pel món vocal l’ha portada a estudiar cant amb Salvador Parrón i Oriol Rosés. La seva discografia inclou el CD La fragua de luna per a flauta i piano, de la col·lecció discogràfica “Joves Intèrprets” de Joventuts Musicals d’Espanya i recentment ha enregistrat el disc Músiques elèctriques amb el Morphosis Ensemble (Ins Records), formació especialitzada en música contemporània de la qual és la pianista titular. 

En el vessant pedagògic ha treballat al Conservatori del Liceu, Escola Municipal de Música Can Ponsic i actualment ho fa a l’Escola Coral de l’Orfeó Català, IEA Oriol Martorell i Conservatori Municipal de Música de Barcelona.