El Palau de la Música Catalana acull fins al mes de maig un ventall de propostes per compartir en família grans experiències musicals

El dissabte 10 d’octubre, al Petit Palau (11 h) comença la temporada 2015-16 de Concerts Familiars al Palau amb el taller Abans de néixer al Palau, adreçat a embarassades i als seus acompanyants. El taller proposa un viatge vers l’univers sonor del nadó, l’oïda del qual està completament formada abans del cinquè mes de gestació, a fi de fomentar-ne el vincle amb la seva mare abans del naixement. La proposta, estrenada fa tres temporades amb gran acollida del públic assistent, se serveix de la veu i el cos, a més de diferents recursos musicals proposats per les conductores i directores del taller, Marta Fiol i Gemma Baños.

El mateix dia 10 d’octubre, en doble sessió (16.30 i 18 h), i l’endemà 11 d’octubre, en triple sessió (11, 12.30 i 16.30 h), tindrà lloc el taller-espectacle Bim Bom, nadons al Palau, adreçat a nadons de 0 a 12 mesos. A mig camí entre un taller d’educació musical i un espectacle, la proposta guiada per la Companyia Kamalundu esdevé una experiència única perquè pares i nadons comparteixin les primeres emocions musicals.

La propera cita del cicle serà el dia 25 d’octubre, en triple sessió (11, 12.30 i 16.30 h), amb el taller-concert adreçat a nens i nenes d’1 a 2 anys Zig Zag, passets al Palau. Novament la Companyia Kamalundu, dirigida per Marta Fiol, proposarà cançons, jocs, danses i moltes emocions en experiències que compartiran infants, pares, actors, músics i cantants. També el 25 d’octubre, a la Sala de Concerts (12 h), tindrà lloc Jazz en viu... Swing!,  recomanat per a infants a partir de 8 anys, un concert-espectacle per descobrir aquest gènere musical acompanyats per l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics i l’actor i cantant Miquel Àngel Ripeu.

La temporada ofereix un total de 14 propostes, entre concerts- espectacles, tallers i visites guiades, pensats i creats perquè la música interaccioni amb altres formes d’expressió artística, com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques, amb l’objectiu de potenciar la curiositat, la sensibilitat, la imaginació i la creativitat de petits i grans. Altres concerts-espectacles que any rere any omplen l’emblemàtica sala modernista i el Petit Palau amb gran èxit de públic des de la seva estrena són: Cobla 2.0, Simfònic ara!, Les músiques del món, Jazz en viu... Swing!, Kantikipugui al Palau (que aquesta temporada estrena una nova versió per a la Sala de Concerts), Flamenkids.cat –estrenat la temporada passada amb gran acollida de crítica i públic–, Cantem ‘El Messies’,que organitza l’Obra Social “la Caixa”, i el taller-concert Connecta amb l’Orquestra Simfònica, una oportunitat única perquè petits i grans gaudeixin del mateix concert a partir d’itinerarisparal·lels.

Finalment, en l’àmbit de les arts plàstiques continuen els Visitem i experimentem el Palau, un itinerari guiat adaptat per a famílies amb infants de 5 a 10 anys, per tal que també coneguin i visquin des d’un punt de vista històric, arquitectònic i plàstic aquest emblemàtic edifici declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Concerts Familiars al Palau és el cicle de programació estable que el Palau ofereix des de fa dotze temporades a fi de facilitar l’experiència musical compartida entre pares, mares, fills, filles, avis, néts, germans..., tot creant un moment lúdic en un entorn irrepetible. 

Els tallers musicals per a embarassades i els tallers-espectacles per a nadons inicien la temporada 2015-16 de Concerts Familiars al Palau