L’Assemblea General de Socis de l’Orfeó Català, reunida al Petit Palau ahir dimarts, 6 de juny de 2017, en sessió ordinària va aprovar per àmplia majoria l’informe de gestió de la Junta Directiva de l’Orfeó Català, l’estat de comptes de l’exercici de l’any 2016 i el pressupost de l’Associació per al 2017.

La Junta Directiva va presentar a l’Assemblea l’informe de gestió, en què es detallen els acords presos per aquest òrgan durant el 2016. Acords que han impulsat i generat iniciatives pròpies i d’altres que s’han dut a terme a través de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, com a organisme de gestió de l’Associació.

Durant l’acte, en què també es van lliurar les medalles als socis amb més de 25 i 50 anys d’antiguitat a l’entitat, la presidenta de l’Orfeó Català, Mariona Carulla, va destacar que la Junta continua treballant intensament per recuperar els valors fundacionals de l’Orfeó Català: excel·lència, participació, compromís social i catalanitat. Uns objectius que situen al centre de l’activitat els cors de la casa i l’Escola Coral. La presidenta va fer esment de les properes activitats rellevants dels cors, com el debut de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau al prestigiós festival BBC Proms de Londres, el dissabte 19 d’agost, al costat de la London Symphony Orchestra, sota la batuta de Sir Simon Rattle, per interpretar els Gurrelieder d’Arnold Schönberg. Una cita històrica fruit de l’esforç de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per internacionalitzar els cors i que s’arrodoneix amb l’impuls que ha suposat la incorporació de Simon Halsey com a director artístic dels cors de l’Orfeó Català des del setembre passat. En el marc d’aquest mateix viatge, l’Orfeó Català actuarà en solitari el dia 17 d’agost a la Southwark Cathedral de la capital anglesa, sota la direcció del seu titular, Simon Halsey.

A continuació, Joan Oller, director general del Palau, va repassar l’activitat dels cors durant el 2016, tot recordant-ne les cites més destacades, com els concerts de celebració del 125è aniversari de l’Orfeó Català amb la interpretació del Requiem de Verdi amb l’Orfeó Català i el Cor Jove al costat de la London Symphony Orchestra, sota la batuta de Gianandrea Noseda; o els concerts que van incloure les estrenes d’obres, com el Veni Creator Spiritus de Vila i Casañas i Oda infinita de Salvador Brotons; el concert a L’Auditori amb les veus masculines de l’Orfeó i el Cor Jove per oferir la Simfonia núm. 13 de Xostakóvitx; la interpretació del Cor de Cambra d’Israel a Egipte de Händel al Palau i els concerts del nou cicle Cor de Cambra; els concerts del Cor Jove a Granada i Menorca; la participació del Cor de Noies en el Cor Simfònic Femení de Catalunya amb concerts al Palau, Vila-seca i Sant Cugat del Vallès; l’actuació del Cor Infantil en la Passió segons sant Mateu dirigida per Sir John Eliot Gardiner, i el Concert de Sant Esteve amb tots els cors de la família coral del Palau. El director general va destacar igualment les cites internacionals de les formacions, amb l’exitosa gira per Itàlia de l’Orfeó i el Cor de Cambra amb la Novena de Beethoven, sota la batuta de Daniele Gatti, i la gira europea del Cor de Cambra amb Marc Minkowski i Les Musiciens du Louvre amb el Requiem de Mozart. Joan Oller va parlar de la consolidació de Clavé XXI, projecte que aplega més de 1.400 nens i nenes en un total de 67 cors. Podeu consultar aquí l’informe de gestió de la Junta Directiva.

En l’apartat econòmic, l’Assemblea va aprovar l’estat de comptes de l’exercici de l’any 2016 de l’Orfeó Català i el pressupost de l’Associació Orfeó Català per al 2017. Podeu consultar aquí el tancament de l’exercici 2016 i el pressupost 2017 de l’Associació Orfeó Català.

Resultat de les votacions:

Assemblea General Ordinària de Socis de l’Orfeó Català:

-Votació del punt 4. Aprovació, si escau, de l’informe de gestió de la Junta Directiva. Resultat: 229 vots a favor, 1 vot en contra i 7 abstencions.

Votació del punt 8. Aprovació, si escau, de l’estat de comptes de l’Orfeó Català de l’exercici de l’any 2016. Resultat: 231 vots a favor, 3 vots en contra i 6 abstencions.

- Votació del punt 9. Aprovació, si escau, del pressupost de l’Orfeó Català de l’exercici de l’any 2017. Resultat: 228 vots a favor, 3 vots en contra i 6 abstencions.

Podeu descarregar-vos aquí una imatge de l’acte.

Els socis de l’Orfeó Català aproven en Assemblea General Ordinària l’informe de gestió de la Junta Directiva, els comptes del 2016 i el pressupost de l’Associació per al 2017