Mon amie-frame

El vídeo ja està disponible a Palau digital

Ja es pot veure a palaudigital.cat el videoclip Mon amie, una producció dels joves del programa “Un Toc de Salt” de Palau Vincles, el projecte social del Palau de la Música Catalana, al municipi gironí de Salt. Es tracta d’una producció audiovisual en què han participat 22 estudiants de l’PFI de l’Escola Pia Salt, un centre que dona formació a joves d’entre 16 i 21 anys de diverses procedències i realitats amb un denominador comú majoritari: una elevada càrrega emocional difícil de gestionar fruit de les diferents situacions de l’origen o de l’entorn amb les que conviuen.

Mon amie captura l’essència i la força dels seus participants. La cançó és un crit d’esperança i un recordatori que la força de l’amistat pot superar la soledat i els moments difícils. Els joves han trobat suport mútuament i amb les persones que els han acompanyat a través del programa “Un toc de Salt” i han creat una peça musical que vol arribar al cor de la societat. L’enregistrament del videoclip s’ha realitzat en dues zones de Girona, triades per ells mateixos. El resultat és una peça audiovisual que captura la seva autenticitat i la seva determinació.

El programa “Un Toc de Salt” ha estat un viatge de nou mesos, on els participants han treballat setmanalment entre 4 i 6 hores amb un equip interdisciplinari artístic, d’intervenció i de gestió, com en la resta dels programes de Palau Vincles. En aquesta ocasió s’hi han afegit el músic i compositor Demba Sow Banora, conegut pel nom artístic Babaflow, i Sandra Jurado, ballarina i pedagoga, que han guiat els participants en la composició de la cançó. Al mateix temps, l’equip d’intervenció, format per una psicòloga, una logopeda i una pedagoga, els ha acompanyat  en el desenvolupament de competències personals, socials i emocionals. Tot el procés de creació del videoclip ha suposat una oportunitat per als participants d’expressar-se a través de les activitats de composició i creació  i de créixer internament, d’aprendre i de crear llaços de confiança i atrevir-se a superar les pors.

Cal destacar que els joves van presentar Mon amie el passat 5 de juny al concert Palau Vincles fest, que va reunir més de 900 infants i joves dels cors del projecte Palau Vincles.

El projecte “Un toc de Salt” va iniciar-se com un projecte pilot ara ja fa tres anys, amb el qual Palau Vincles continua apostant per la millora del benestar emocional i la formació integral dels joves. Aquesta iniciativa no només celebra l’art i la música, sinó també la resiliència i la solidaritat. L’objectiu és consolidar el model per tal que sigui reproduïble i poder oferir-lo a altres espais.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral impulsat per l’Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Nascut l’any 2011, el projecte té com a eix el cant coral, però també tracta altres disciplines artístiques. S’adreça a infants i joves que resideixen en zones d’alta complexitat socioeconòmica. Es tracta d’una iniciativa socioeducativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social i la millora del benestar emocional dels seus participants. Apropa la música a aquest col·lectiu aprofitant les eines que aquesta ofereix per al creixement personal, tot incidint favorablement en l’educació en valors socials i culturals i en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques; tot amb la voluntat d’oferir noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat i el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

Podeu veure aquí el vídeo Mon Amie.

Els joves del programa “Un toc de Salt” de Palau Vincles, el projecte social del Palau, estrenen un nou videoclip, ‘Mon amie’, sobre la força de l’amistat per superar les dificultats