Els concerts s’emmarquen en el projecte d’internacionalització dels cors de l’Orfeó Català

El Cor Infantil de l’Orfeó Català actuarà a Lisboa els dies 11 i 13 de juliol, mentre que el Cor Jove de l’Orfeó Català ho farà a Porto el 19 de juliol. Són unes actuacions que s’emmarquen en el projecte d’internacionalització dels cors de l’Orfeó Català, que promou la presència internacional de les formacions de la casa. Una iniciativa que el mes de gener ja va portar el Cor Jove a actuar al MuTh de Viena i que l’any passat va propiciar el viatge del Cor Infantil a Finlàndia, a més dels concerts que l’Orfeó Català i el Cor de Cambra van oferir a la Konzerthaus de Viena.

En aquesta ocasió, tots dos viatges són intercanvis amb formacions de Portugal, que actuaran conjuntament amb els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó, primer a Barcelona i després a Lisboa i Porto.

En el cas del Cor Infantil, que dirigeix Glòria Coma i Pedrals, l’intercanvi es fa amb el Coro Infanto-Juvenil da Universidade de Lisboa. Ambdues formacions ja van actuar plegades ahir al Petit Palau (3 de juliol) i avui ho faran a Torredembarra (4 de juliol); mentre que a Lisboa les actuacions seran al Palacio Nacional da Ajuda (11 de juliol) i a la Reitoria de la Universidade de Lisboa (13 de juliol), amb un programa variat que comprèn des de músiques del món a cançons tradicionals catalanes i portugueses. A Barcelona, els cantaires portuguesos s’allotgen a les cases de les famílies dels cantaires catalans i un cop a Lisboa el Cor Infantil serà acollit per famílies portugueses.

Per la seva banda, l’intercanvi del Cor Jove de l’Orfeó Català té lloc amb l’Ensemble Vocal Pro Musica de Porto. El projecte consisteix en una primera actuació conjunta al Palau de la Música Catalana en què les dues formacions, acompanyades per Percussions de Barcelona, sota la direcció del titular del Cor Jove, Esteve Nabona, interpretaran els Carmina Burana de Carl Orff (15 de juliol). El mateix concert es repetirà al Coliseu do Porto (19 de juliol) amb una formació instrumental i solistes locals.

L’actual nivell i maduresa dels cors de l’Escola Coral, assolit en el transcurs dels darrers anys, permet que els cors estiguin en condicions d’afrontar compromisos internacionals, ja sigui col·laborant amb formacions de prestigi mundial en els cicles estables del Palau, com ara en les reeixides col·laboracions del Cor Infantil amb el Monteverdi Choir de Sir John Eliot Gardiner i del Cor Jove amb l’Ensemble Pygmalion de Raphaël Pichon aquesta temporada, o bé actuant en altres països. 

Els cors Infantil i Jove de l’Orfeó Català actuen a Lisboa i Porto respectivament aquest mes de juliol