CORS PALAU VINCLES

Un total de 230 infants i joves d’arreu de l’Estat pujaran a l’escenari amb l’objectiu de reivindicar la música com a eina de transformació social

Una seixantena d’infants i joves dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana, viatjaran a Madrid per participar el dilluns 29 d’abril al concert Música para crecer que tindrà lloc a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid a les 18 h. Es tracta de la tercera edició d’aquesta iniciativa, liderada per Red Música Social (RMS), una plataforma que agrupa entitats sociomusicals d’arreu de l’Estat espanyol, i que portarà a l’escenari fins a 230 cantaires i músics provinents de Barcelona, Bilbao, Madrid, Saragossa i Vitòria. Una oportunitat perquè infants que no s’havien vist mai abans treballin plegats en la creació d’un projecte comú, una expressió de la cultura de la pau, la concòrdia i l’escolta, valors dels quals vol ser expressió aquesta iniciativa. L’objectiu del concert és donar visibilitat al poder de la música com a eina necessària per aconseguir la reducció de les desigualtats socials, en un món on tots tinguin l’oportunitat de progressar i fer desenvolupar plenament el seu potencial.

El programa del concert recorrerà diversos estils i compositors, ja que passarà per peces sud-africanes, altres de caire popular signades pels compositors Manuel Artés i Adrià Aguilera, algunes clàssiques compostes per Bizet o Sibelius i alguna més contemporània, com Halleluja de Leonard Cohen. S’hi podrà accedir només per invitació i de manera gratuïta, per tal de garantir l’accés a totes les persones que ho desitgin.

Sobre Red Música Social

Red Música Social és un grup d'entitats sociomusicals que integra i articula el moviment de transformació social a través de la música a l’Estat espanyol. La plataforma va ser creada el 2019 amb el suport de l'Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, vinculat a la Presidència del Govern, i actualment té el suport del Ministeri de Infància i Adolescència. Integren aquest moviment un total de vuit entitats: Acción por la Música, Etorkizuna Musikatan, Músicos Solidarios Sin Fronteras, Orquesta Escuela Zaragoza, Palau Vincles (Palau de la Música Catalana), Plataforma REDOMI, Voces para la Conciencia y el Desarrollo i Xamfrà.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte d’intervenció sociomusical a través del cant coral impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. Nascut l’any 2011, el projecte té com a eix el cant coral, però també incorpora altres disciplines artístiques. S’adreça a infants i joves que resideixen en zones d’alta complexitat socioeconòmica. Es tracta d’una iniciativa socioeducativa que, a partir de la pràctica coral, té com a objectiu fomentar la inclusió social i la millora del benestar emocional dels participants. Apropa la música a aquest col·lectiu aprofitant les eines que aquesta ofereix per al creixement personal, tot incidint favorablement en l’educació en valors socials i culturals i en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques; tot amb la voluntat d’oferir noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat i el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

Podeu visualitzar aquí el concert Música para crecer que va tenir lloc al Palau de la Música Catalana el 19 de març de 2023.

Els cors de Palau Vincles, el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana, participaran al concert 'Música para crecer' el 29 d’abril a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid