Palau Vincles

El proper diumenge, 5 de març, a les 12 h, tindrà lloc un dels moments més esperats per als cors de Palau Vincles, un dels concerts anuals al Palau de la Música Catalana en què les formacions corals del projecte es reuneixen presencialment a la sala modernista. En aquesta ocasió els cors de Palau Vincles i cors adscrits al projecte, en total 750 infants i joves, oferiran l’estrena absoluta de la cantata El barret prodigiós i la barraca de monstres del compositor i director coral Xavier Sans.

La peça, que pren el títol i es basa en el primer conte infantil de Pere Calders, és una cantata plena de joia i entusiasme. L’obra està estructurada en setze cançons –tretze a càrrec dels cors i tres en la veu dels solistes– que tenen com a fil conductor la narració de la nena petita, inductora del miracle que narra el conte, paper a càrrec d’una soprano. Amb un llenguatge adaptat a l’edat dels cantaires que la interpreten, la música vol reflectir tots els prodigis del relat i transmetre alhora un missatge d’optimisme que no defuig l’atmosfera de màgia i surrealisme que amara la narració.

El concert comptarà amb direcció escènica de Dani Coma, direcció musical de Guifré Canadell i amb la dramatúrgia d’Ariadna Pastor. A més, l’acompanyament instrumental serà a càrrec d’un sextet de cambra integrat per clarinet, contrabaix, piano, guitarra, acordió i percussió.

El concert, amb entrades per invitació per a les famílies dels cantaries, suposa una nova oportunitat per donar visibilitat al projecte i una experiència magnífica per als nens i nenes d’actuar junts en un escenari com el Palau de la Música Catalana davant del públic.

Actuació al Palau Blaugrana

Igualment, és un goig anunciar que demà dijous, 2 de març, els Cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles han estat convidats a actuar al Palau Blaugrana abans i durant la mitja part del partit de bàsquet corresponent a l’Eurolliga que enfrontarà el FC Barcelona i el Zalgiris Kaunas. Abans de l’encontre, les formacions del Palau interpretaran l’himne del Barca; i a la mitja part, al costat del cantant d’Obeses, Arnau Tordera, oferiran la peça Ens hem alçat del grup de pop-rock. Cal destacar que les formacions corals ja van actuar el passat mes de desembre a És Nadal al mon, l’especial de Nadal d’El Mon a RAC1, el programa que condueix Jordi Basté, que es va emetre com és habitual des del Palau de la Música Catalana, per interpretar Una veu feta de mil veus composta per Tordera, i que s’ha convertit en un himne de les formacions corals de Palau Vincles.

Sobre Palau Vincles

Palau Vincles és el projecte sociomusical del Palau de la Música Catalana i va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones o en situacions vulnerades, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social del cant coral.

Més enllà de la pràctica musical, el propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música i concretament el cant ofereixen per al creixement personal d’infants i adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques i oferint noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat, el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

Els cors de Palau Vincles, el projecte social del Palau, estrenen la cantata 'El barret prodigiós i la barraca de monstres' de Xavier Sans, el proper diumenge al Palau