El Cor Jove de l’Orfeó Català i la formació portuguesa Ensemble Pro Musica de Porto oferiran demà dimarts, 15 de juliol, a les 21 h, al Palau de la Música Catalana els cèlebres Carmina Burana de Carl Orff en la versió per a dos pianos i percussió, sota la direcció d’Esteve Nabona, director del Cor Jove. El mateix concert es repetirà el dia 19 de juliol al Coliseu de Porto, fruit de l’intercanvi entre les formacions catalana i portuguesa, emmarcat en el projecte d’internacionalització dels cors de l’Orfeó Català, que promou la presència internacional de les formacions de la casa. L’intercanvi rep el suport de l’Institut Ramon Llull.

El conjunt dels Carmina Burana constitueix un dels títols més populars de la música clàssica del segle XX. Ja el mateix dia de l’estrena a Frankfurt el 8 de juny de 1937, la cantata escènica del compositor alemany Carl Orff va esdevenir un èxit. Orff va posar música a 25 poemes d’una col·lecció única del segle XIII de poesia profana que parla del goig de viure i dels plaers terrenals. L’obra es divideix en tres parts més un pròleg i un epíleg. En el concert al Palau actuaran la soprano Sara Blanch, el tenor Beñat Egiarte i el baríton Josep-Ramon Olivé; els pianistes Josep Surinyac i Josep Buforn, i el grup Percussions de Barcelona.

Els dos concerts, a Barcelona i Porto, posaran fi a la temporada artística 2013-14 del Cor Jove de l’Orfeó Català, que ha estat marcada per la col·laboració amb l’Ensemble Pygmalion i el seu director Raphaël Pichon, a més del viatge el mes de gener passat a Àustria amb una actuació a la sala MuTh de Viena.

Els Carmina Burana d’Orff seran interpretats demà al Palau pel Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Ensemble Vocal Pro Musica de Porto