Elisabeth Leonskaja, la gran dama del teclat, visita novament el Palau de la Música Catalana el proper dijous, 16 d’abril (20.30 h), amb motiu de la gira internacional de celebració del seu 70è aniversari. Leonskaja, que és un referent internacional gràcies a l’elegància i l’instint natural envers l’instrument, oferirà en el cicle Palau 100 Piano un programa dedicat íntegrament a una de les seves especialitats: el compositor austríac Franz Schubert.

El recital començarà amb una de les sonates de joventut del compositor, la Sonata núm. 4, en La menor, D. 537, obra romàntica i íntima alhora, i acabarà amb la Sonata núm. 21, en Si bemoll major, D. 960, que representa el testament musical de Schubert en el terreny de la sonata. A més, el programa inclourà la Wandererfantasie, D. 760, que ocupa un lloc particular en l’obra pianística de Schubert pel seu inoït virtuosisme i per l’articulació formal: quatre moviments encadenats d’una sonata de forma lliure, a partir del lied Der Wanderer (El caminant) del 1821.

Elisabeth Leonskaja, nascuda a Tbilisi (Geòrgia), en el si d’una família russa, sempre ha estat fidel a si mateixa i a la seva música, tot seguint els passos dels grans músics de l’era soviètica, com David Oistrakh, Sviatoslav Richter i Emil Gilels. La seva evolució musical, des que als 11 anys va oferir el seu primer concert, i després de guanyar els concursos internacionals de piano més importants, ha estat influenciada decisivament per la col·laboració amb Sviatoslav Richter, que en va reconèixer el talent i va fomentar el seu desenvolupament musical. La mútua col·laboració musical i l’amistat personal va perdurar fins a la mort de Richter el 1997. El 1978, Elisabeth Leonskaja va deixar la Unió Soviètica per establir-se a Viena. La seva sensacional actuació en el Festival de Salzburg el 1979 va marcar el principi de la seva fructífera carrera, que inclou actuacions amb les millors orquestres i directors del món i una discografia extensa i destacada, amb nombrosos premis. A Àustria ha estat distingida amb la Medalla d’Honor de la Konzerthaus de Viena i la Medalla d’Honor d’Àustria (2006).

Aquest concert serà enregistrat per Catalunya Música.

Elisabeth Leonskaja interpretarà Schubert al Palau de la Música en la gira de celebració del seu 70è aniversari